image

Eigenaar NBA-team Indiana Pacers slachtoffer phishingaanval

zondag 12 mei 2019, 10:18 door Redactie, 1 reacties

Het bedrijf dat eigenaar is van de Indiana Pacers, een team in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA, is slachtoffer van een phishingaanval geworden. Via "geraffineerde phishingmails" wisten aanvallers toegang te krijgen tot e-mailaccounts van meerdere medewerkers van Pacers Sports & Entertainment.

Wat de phishingmails "geraffineerd" maakte laat het bedrijf in de melding van het datalek niet weten. De gecompromitteerde e-mailaccounts bleken persoonlijke informatie van een niet nader genoemd aantal personen te bevatten. Het is onbekend of het hier gaat om medewerkers van Pacers Sports & Entertainment of klanten van het bedrijf. Bijvoorbeeld mensen die producten in de webshop van de Indiana Pacers hebben gekocht.

De e-mails in de gecompromitteerde accounts bevatten namen, adresgegevens, geboortedatums, paspoortnummers, medische en verzekeringsinformatie, rijbewijs- en identiteitsbewijsnummers, bankrekeningnummers, creditcardnummers, digitale handtekeningen en gebruikersnamen en wachtwoord. Bij een "zeer klein aantal" personen gaat het ook om social security nummers. Alle getroffen personen worden door Pacers Sports & Entertainment ingelicht en krijgen gratis kredietmonitoring aangeboden.

Reacties (1)
12-05-2019, 11:56 door Anoniem
Tjsa, weder om geen 2FA geïmplementeerd voor webfacing email toegang.... Dat krijg je ervan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.