image

Rode Kruis Singapore lekt data 4300 potentiële bloeddonoren

donderdag 16 mei 2019, 15:15 door Redactie, 0 reacties

Het Singaporese Rode Kruis heeft de privégegevens van zo'n 4300 potentiële bloeddonoren gelekt nadat een aanvaller vorige week toegang tot de website wist te krijgen. Het ging om de website die wordt gebruikt voor het werven van toekomstige bloeddonoren, zo meldt The Straits Times.

Bij de aanval zijn vertrouwelijke gegevens, waaronder namen, telefoonnummers, e-mailadressen, bloedgroep, data en tijden en locaties voor bloeddonaties, van 4297 personen buitgemaakt. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de aanvaller mogelijk via een zwak beheerderswachtwoord ongeautoriseerde toegang wist te verkrijgen. Inmiddels is de website offline gehaald en zal die pas na een beveiligingscontrole weer online komen.

In maart waarschuwde de Singaporese overheid nog meer dan 800.000 bloeddonoren nadat hun privégegevens door een onbeveiligde database twee maanden lang voor iedereen op internet toegankelijk waren. Eerder dit jaar werd bekend dat ook de privégegevens van 14.000 Hiv-patiënten in Singapore op straat waren beland.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.