image

Fabrikant van kentekenlezers bevestigt inbraak op netwerk

vrijdag 24 mei 2019, 14:54 door Redactie, 5 reacties

Een aanvaller is erin geslaagd om op het netwerk van de Amerikaanse fabrikant van kentekenlezers Perceptics in te breken, zo heeft het bedrijf bevestigd. De aanvaller zou naar verluidt honderden gigabytes aan bedrijfs- en klantgegevens hebben buitgemaakt.

Het zou onder andere om Microsoft Exchange- en Access-databases, ERP-databases, HR-documenten en Microsoft SQL Server-datastores gaan. Deze databases bevatten weer financiële cijfers en persoonlijke informatie. De gestolen data werd vervolgens via internet openbaar gemaakt, aldus The Register. De kentekenlezers van Perceptics worden op allerlei locaties door de Amerikaanse overheid gebruikt, waaronder de grens met Mexico.

Een medewerker van Perceptics bevestigt de inbraak tegenover The Register en Vice Magazine, maar verdere informatie wil het bedrijf niet geven, behalve dat er een onderzoek is ingesteld en de autoriteiten ingelicht.

Reacties (5)
24-05-2019, 17:19 door Anoniem
Flinke boete maar weer, totdat die bedrijfjes eindelijk de nadruk op security gaan leggen. Of misschien maar eens een 'punten systeem' voor managers, 3 fout, en nooit meer in een dergelijke functie actief.
24-05-2019, 17:54 door Anoniem
Assange zit toch nog opgesloten? Of heeft hij tools? ;<]P
27-05-2019, 08:25 door Anoniem
Door Anoniem: Flinke boete maar weer, totdat die bedrijfjes eindelijk de nadruk op security gaan leggen. Of misschien maar eens een 'punten systeem' voor managers, 3 fout, en nooit meer in een dergelijke functie actief.

Goed idee! Dat zouden ze ook moeten doen met die Audi/Mercedes/BMW/Golf-GTI bestuurders betrokken bij een aanrijding op de linkerbaan. Drie keer in een kop/staart botsing en nooit meer mogen rijden. En "betrokken" is voldoende - je hoeft 'm niet te veroorzaken. Want wie zegt dat die manager die jij hier de schuld wil geven er niet alles aan gedaan heeft om het probleem te voorkomen? Meedoen is voldoende: 3 x aanrijden is nooit meer rijden.

Of is iets meer nuance toch op z'n plek?
27-05-2019, 09:19 door Power2All - Bijgewerkt: 27-05-2019, 09:20
Naja, zolang ook die mensjes op Tweakers beveiligings problemen als een geen serieus probleem blijven dumpen in the comments sectie, zie ik het nog steeds zeer somber in met onze IT. De meeste IT'ers die nu werkzaam zijn (altens, dit merk ik op), zijn vooral school verlaters, of mensen die sowieso niks doen kwa bij blijven van security issues, en hoe deze verder dicht te timmeren. Alleen IT hosting bedrijven tot nu toe, weten wat ze doen, en dat zijn de managed hosting partijen. Het zijn vooral de bedrijven die of te weinig hebben besteed aan security benchmarking van hun software/website en/of te weinig uitgeven voor een degelijke managed hosting pakket. Heel jammer, aangezien ik zo een aantal bedrijven op kan noemen waar dit het geval van is, en ZIJN gewaarschuwd, maar hier gewoon geen budget voor vrij maken.
27-05-2019, 09:49 door Anoniem
Assange zit toch nog opgesloten? Of heeft hij tools? ;<]P

Alsof hij geinteresseerd zou zijn in deze data.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.