image

Roosendaal verwacht geen privacyprobleem bij uitrol stadswifi

maandag 27 mei 2019, 14:03 door Redactie, 7 reacties

De gemeente Roosendaal verwacht geen privacyprobleem bij de uitrol van een gratis wifi-netwerk in de binnenstad. Dat heeft wethouder Cees Lok op vragen van de VLP laten weten. Onlangs werd bekend dat Tilburg de fout in was gegaan met het gratis wifi-netwerk dat in de stad wordt aangeboden.

Via het gratis wifi-netwerk werden nog steeds mac-adressen verzameld van mensen die niet met de gebruikersvoorwaarden instemden. De VLP wilde weten wat Roosendaal gaat doen om dergelijke privacyproblemen met het wifi-netwerk in de binnenstad te voorkomen. De gemeente denkt eind 2019 de opdracht te verlenen om het wifi-netwerk ook daadwerkelijk aan te leggen.

Lok verwacht echter niet dat Roosendaal met dezelfde privacyproblemen als Tilburg te maken krijgt. "De situatie in Tilburg en Enschede is anders dan in Roosendaal. In Tilburg bijvoorbeeld zijn door de internetprovider de gegevens van de mensen die gebruik hebben gemaakt van het wifi-netwerk, te lang bewaard. De wifi in Roosendaal is bedoeld als infrastructuur, waarmee de bezoeker van Roosendaal gebruik kan maken van Location Based Services in de binnenstad indien hij of zij dat wenst", aldus de wethouder, die geen aanleiding ziet om de aanleg uit te stellen (pdf).

Reacties (7)
27-05-2019, 15:06 door Bitje-scheef
Worden bananen geel ?
27-05-2019, 15:32 door spatieman
maar bananen zijn ook vaak groen.
27-05-2019, 17:26 door Anoniem
Door spatieman: maar bananen zijn ook vaak groen.
Of bruin. Dan zijn ze eigenlijk het lekkerst
27-05-2019, 21:47 door Anoniem
bananen zijn krom en niemand weet waarom.
27-05-2019, 22:02 door Anoniem
aldus de wethouder, die geen aanleiding ziet om de aanleg uit te stellen
Ik stel voor dat die wethouder er maar helemaal vanaf ziet. Ze zijn veel te laat, het word veel te traag. Tegenwoordig heb je genoeg 'data' op je telefoon-abo en dat is sneller en veiliger.

Als de gemeente graag 'ongewenst wil tracken' (de wethouder eigenlijk, die dat z'n vriendjes beloofd heeft, zodat die lekker kunnen datagraaien), is helemaal geen wifi netwerk nodig, kan ook zonder. In dat geval is het natuurlijk lastiger dat tracken te ontkennen met een smoes van 'dat ze willen bijhouden wie de voorwaarden niet accepteert'.

Naja zo zie je maar, niet te vertrouwen, die wethouder, of oliedom.
28-05-2019, 08:59 door Anoniem
Het enige privacyprobleem zou dan zijn dat de EMF straling waaraan je lichaam wordt blootgesteld ongevraagd een tandje hoger wordt gezet.
Hoezo gaan met die banaan?
28-05-2019, 09:51 door Anoniem
Stads Wifi netwerken, het meest overbodige en vooral achterhaalde idee dat maar mogelijk is.. zo zie je maar weer waar EU geld wordt gedesinvesteerd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.