image

Slachtoffers helpdeskfraude voor 1,3 miljoen dollar opgelicht

dinsdag 28 mei 2019, 16:11 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben drie mannen aangeklaagd voor het oplichten van meerdere mensen via helpdeskfraude, waarbij het trio minstens 1,3 miljoen dollar zou hebben buitgemaakt. Eén van de slachtoffers werd voor 136.000 dollar gedupeerd.

De verdachten hadden het met name op ouderen voorzien. Ze belden slachtoffers en deden zich voor als medewerkers van bekende softwarebedrijven. Ook kregen slachtoffers pop-ups te zien waarin werd gesteld het opgegeven telefoonnummer te bellen. Slachtoffers kregen vervolgens te horen dat er problemen met hun computer waren, aldus het Amerikaanse openbaar ministerie. Vervolgens werden slachtoffers onder druk gezet om te betalen voor onnodige reparatiediensten die niet werden geleverd.

Het drietal, dat vorige week in de Verenigde Staten werd gearresteerd, zou gedurende meerdere jaren actief zijn geweest. De mannen zijn aangeklaagd voor postfraude en samenzwering om toegang tot een beveiligde computer te krijgen om fraude te plegen, waar gevangenisstraffen van respectievelijk maximaal 20 en 5 jaar op staan.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.