image

Belgische man bekent inbreken op 400 socialmedia-accounts

woensdag 29 mei 2019, 10:29 door Redactie, 3 reacties

Een Belgische man heeft bekend dat hij vanaf 2015 op de socialmedia-accounts van zo'n 400 vrouwen heeft ingebroken. Daar maakte hij foto's en video's buit en dreigde die vervolgens onder vrienden en familie van slachtoffers openbaar te maken.

Tevens wijzigde hij gegevens van de accounts, zodat slachtoffers niet meer op Facebook, WhatsApp, Snapchat en andere platformen konden inloggen. Volgens Het Laatste Nieuws wist de man op "vernuftige wijze" toegang tot de accounts te krijgen, maar details worden niet gegeven. De rechter veroordeelde de man wegens informaticafraude en belaging tot een gevangenisstraf van 40 maanden, waarvoor 30 voorwaardelijk.

Daarnaast moet de man zich laten behandelen voor zijn persoonlijkheidsproblematiek, mag hij geen contact met de slachtoffers opnemen en mag hij de verkregen gegevens niet verder bewaren, gebruiken of verspreiden. Drie van de slachtoffers kregen een schadevergoeding toegewezen. Begin deze maand liet de man al weten dat hij alle foto's en filmpjes heeft gewist.

Reacties (3)
29-05-2019, 17:29 door Anoniem
400 social media accounts en de betrokken data...wat moet je ermee...obsessief ziek
29-05-2019, 20:57 door Anoniem
Door Anoniem: 400 social media accounts en de betrokken data...wat moet je ermee...
Dat staat er toch? Vrouwen afpersen. Ziek inderdaad, maar dat staat er ook.
30-05-2019, 22:35 door Anoniem
Er zijn erg veel mannen (en vrouwen) die zo te werk gaan tegenwoordig. Met of zonder computer en internet proberen zulke figuren je om de duim te draaien. Om helemaal ziek van te worden... en helaas begint het de boventoon te krijgen.

Goed dat op een 1 of andere mannier de justitie eindelijk wel eens in staat is gebleken de man "aan te pakken". Geen idee of dat hiermee gelukt is.

Het is fweilen met de kraan open. We moeten ons toch nodig eens, voor er weer een oorlog uitbreekt, goed gaan nadenken en praten waarom dit toch steeds voorkomt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.