image

Google pakt misleidende installaties van Chrome-extensies aan

vrijdag 31 mei 2019, 10:48 door Redactie, 1 reacties

Google heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om misleidende installaties van Chrome-extensies aan te pakken. Extensies die dubieuze tactieken gebruiken om uiteindelijk te worden geïnstalleerd zal Google uit de Chrome Web Store verwijderen.

Volgens Google ontvangt het nog altijd veel klachten van Chrome-gebruikers die worden misleid om extensies te installeren. "Eén slechte ervaring kan de interesse van gebruikers in veel andere extensies beïnvloeden. Door vanaf het begin duidelijk te maken wat een extensie doet zorgt voor een gezond en bloeiend ecosysteem van extensies, ontwikkelaars en gebruikers", zegt Swagateeka Panigrahy van Google.

Google eist nu dat extensies op "verantwoorde wijze" worden aangeboden. Misleidende installatietactieken worden daarbij niet meer toegestaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om onduidelijke of onopvallende vermeldingen in de marketing voordat de gebruiker bij de extensie in de Chrome Web Store aankomt. Een ander voorbeeld zijn misleidende interactieve elementen als onderdeel van de distributiestroom. Het kan dan gaan om knoppen die iets anders beloven dan de installatie van de extensie.

Extensies die niet aan de eisen voldoen zullen vanaf 1 juli dit jaar uit de Chrome Web Store worden verwijderd. Google adviseert extensie-ontwikkelaars om te controleren dat hun installatieverkeer aan de nieuwe regels voldoet.

Reacties (1)
31-05-2019, 11:20 door Anoniem
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.