Poll
image

Heb jij altijd contant geld op zak?

dinsdag 11 juni 2019, 12:47 door Redactie, 22 reacties
Ja
53%
Nee
43.92%
Vanaf nu wel
3.08%
Reacties (22)
11-06-2019, 14:51 door Anoniem
Uiteraard en sinds de invoering van PSD2 doe ik nog meer contant. Aangezien banken nu standaard jouw betaalgegevens met derden delen, waar je helemaal niets tegen kunt doen. Is de kans zeer groot dat girale betalingen die je nu doet in de toekomst nadelige gevolgen gaan hebben.
11-06-2019, 16:06 door Anoniem
Nergens voor nodig, om nu ineens cash te gaan betalen. Eén kleine storing bij één winkelketen op een rustige 2e pinksterdag weegt niet op tegen alle voordelen van betalen met de bankpas. Zo'n storing is gewoon domme pech, maar laten we er alsjeblieft geen drama van maken.
11-06-2019, 21:25 door Anoniem
Altijd.
Ik ben niet tegen pinnen, maar ik vind het gewoon prettig om contant geld te blijven gebruiken. Het bewustzijn van hoeveel ik dagelijks uitgeef (de "pijn in de portemonnee") mis ik bij het digitale betalen.
Pinnen is mij bovendien te abstract. Muntjes in een collectebus doen, contant geld geven als verjaardagscadeau, het spaarpotje van de kinderen... het fysieke geld... daar heb ik een veel beter gevoel bij!
11-06-2019, 23:10 door Anoniem
Nouja, eigenlijk niet, maar ik heb eerder geld op zak dan een mobieltje laat staan een bankpas. Ik heb buitenshuis regelmatig niets anders op zak dan m'n sleutels.

Door Anoniem: Nergens voor nodig, om nu ineens cash te gaan betalen. Eén kleine storing bij één winkelketen op een rustige 2e pinksterdag weegt niet op tegen alle voordelen van betalen met de bankpas.
Je hebt op zich wel gelijk dat dit ene incident op zichzelf geen reden hoeft te zijn om van bankpasbetalen weg te lopen, bijvoorbeeld omdat je ervanuitgaat dat het een enkel akkefietje is en dat het daarbij zal blijven en er verder helemaal niets anders is om je druk te maken. Ik denk dat er tegenover "alle voordelen van betalen met de bankpas" wel meer nadelen staan dan alleen deze gebeurtenis.

Zo'n storing is gewoon domme pech, maar laten we er alsjeblieft geen drama van maken.
Ik denk eigenlijk dat het meer is dan alleen domme pech.

Een tram die niet komt omdat'ie in een botsing verzijld is geraakt is domme pech. Maar als niet de volgende tram (want de rails is geblokkeerd), dan is er wellicht een volgende bus, of een taxi, of je kan mischien terug naar huis om de fiets te pakken, of je lift mee met iemand, of weetikhet.

Dat is toch van een andere orde dan contant afschaffen en dan blijkt het ene alternatief ineens veel gevoeliger voor storingen. Want het probleem hier was dus dat je niet bij albert heijn kon betalen met die bankpas omdat kpn (ander bedrijf, zelfs andere branche) iets doms had gedaan. En wel zo dom dat je je kan afvragen of ze zich wel aan de gangbare "best practices" in hun eigen vakgebied gehouden hebben (rollback-strategie voor onderhoud, change management, redundant verbindingen voor kritieke applicaties, etc.). Het is toch heel raar dat een grootbedrijf als kpn dat soort "akkefietjes" overkomt.

En het is niet zo dat omdat Joh. Enschede onderhoud moet doen aan hun drukpersen dat ineens alle bankbiljetten in Nederland "even" niet meer beschikbaar of bruikbaar zijn. De bankbiljetten en munten in je hand blijven geldig. Een bankpas heeft nul inherente waarde en is dus niet meer dan een toegangstoken op andermans datanetwerk. Dat is een redelijk fundamenteel verschil.
12-06-2019, 07:38 door Anoniem
Door Anoniem: Nergens voor nodig, om nu ineens cash te gaan betalen. Eén kleine storing bij één winkelketen op een rustige 2e pinksterdag weegt niet op tegen alle voordelen van betalen met de bankpas. Zo'n storing is gewoon domme pech, maar laten we er alsjeblieft geen drama van maken.
Het is in ieder geval een handige backup, maak er aub geen drama van dat anderen wel contant geld bij zich hebben.
12-06-2019, 13:11 door Anoniem
Volgens mijn vrouw heb ik geen geld op zak als ik 's nachts in mijn bed lig.
12-06-2019, 13:49 door Briolet
Ik haal mijn groente regelmatig bij een tuinder. Zelf pakken, optellen en dan cash in een bus deponeren. Ik denk niet dat hij het waardeert als in mijn pinpas in zijn bus gooi.

Oftewel: er zijn genoeg punten waar je niet zonder cash kunt.
12-06-2019, 14:07 door Anoniem
Alleen geld mee als ik boodschappen ga doen.
Alleen een pinpas mee als ik geld ga halen...
12-06-2019, 20:04 door Anoniem
Door Anoniem: Uiteraard en sinds de invoering van PSD2 doe ik nog meer contant. Aangezien banken nu standaard jouw betaalgegevens met derden delen, waar je helemaal niets tegen kunt doen. Is de kans zeer groot dat girale betalingen die je nu doet in de toekomst nadelige gevolgen gaan hebben.

Standaard gebeurd er helemaal niets. Je moet vaak eerst een hoofdknop omzetten, en vervolgens moet je per PSD2 aanbieder ook nog signeren dat ze toestemming nodig hebben. #feiten
12-06-2019, 20:09 door Anoniem
Door Anoniem: Nergens voor nodig, om nu ineens cash te gaan betalen. Eén kleine storing bij één winkelketen op een rustige 2e pinksterdag weegt niet op tegen alle voordelen van betalen met de bankpas. Zo'n storing is gewoon domme pech, maar laten we er alsjeblieft geen drama van maken.

Eens.

Wel is het altijd verstandig om natuurlijk wat geld in huis te hebben. Net als wat reserve-water, een reserve rol toiletpapier en wat te eten. En voor de verslaafden onder ons: koffie.

Als je het wat extremer zoekt kun je ook nog een pinpas hebben van een 2e bank (of zelfs 2e soort aanbieder: bv. 1x visa/vpay, 1x mastercard/maestro). Maar dat laatste doe ikzelf alleen voor het buitenland (stel dat je net in Italie staat en 1 werkt niet is het toch wel handig dat je die andere hebt). In dit geval was gewoon een bezoekje aan een andere super genoeg, of tankstation.
12-06-2019, 21:53 door Anoniem
Door Anoniem: Uiteraard en sinds de invoering van PSD2 doe ik nog meer contant. Aangezien banken nu standaard jouw betaalgegevens met derden delen, waar je helemaal niets tegen kunt doen. Is de kans zeer groot dat girale betalingen die je nu doet in de toekomst nadelige gevolgen gaan hebben.

Ligt een klein beetje genuanceerder.
Banken delen jouw betaalgegevens alleen met derden als:
*) je daar zelf toestemming voor geeft, of
*) jij ooit een betaling hebt gedaan aan, of een betaling hebt ontvangen van iemand die zijn gegevens deelt met een derde.

Die laatste is waarschijnlijk waar je op doelt.
En inderdaad, daar kun je helemaal niets aan doen.
12-06-2019, 21:57 door Anoniem
Lees deze link eens

https://www.security.nl/posting/612678/Samenleving+kwetsbaar+door+ontbreken+analoge+alternatieven
13-06-2019, 14:57 door Anoniem
Zakgeld, altijd.. Pinnen is handig en voor luie mensen, probleem vaak is dat mensen geen contant geld meer bij zich hebben omdat het gewoon teveel gedoe is bij de kassa, en je moet het contant geld ook eerst pinnen. Pinautomaten hebben ze overal al weg gehaald net zo als de brievenbussen omdat het geen "geld" meer verdiend. Het is "te weinig" in gebruik volgens onderzoeken van banken en postbedrijven. Ik geloof er helemaal geen drol meer van. Hier bij mij in de wijk wonen genoeg ouderen mensen, en die heb ik horen klagen over het feit dat ze nu helemaal de stad in moeten lopen (20 minuten) om even een brief in de brievenbus te moeten stoppen.. Beetje triest maar je laat dus ouderen mensen 2x tot 3 keer zover lopen om geld te besparen. Heel erg triest. Ik ga in de trein als ik zie dat een ouder persoon last heeft van het staan aan de rug toch ook niet lekker blijven zitten, dan geef je de oudere persoon toch een zitplaats, uit respect ???

Waar gaan we geen zeg..

Let op als straks de pinautomaten het niet meer doen door een landelijke storing zijn we f*ck3d !

#sockpuppet
14-06-2019, 00:38 door Anoniem
Betalen met een kaart heb ik altijd aal iets lulligs gevonden. Het associeert met:
- Zeker een pasje van de zaak?
- Koop je nou je boodschappen ook al op afbetaling?
- Je wilt zeker geen fooi geven?
Daarnaast, als iemand cash betaalt, en wisselgeld krijgt, dat is geen wachten als je de volgende bent. Maar dat gemier met met de kaart betalen, en dan wachten tot dat bonnetje uit die printer komt (en dan soms nog een pen en aftekenen), het blijft irritant. Hoe snel dat ook gaat.

Mensen die met kaarten betalen zijn gewoon lullo's. Het is de jeugd van nu. Ik heb een kaart dus ik ben snugger. Of ik heb een smartphone want ik begrijp mijn tijdlijn (met fotos van poesjes en als we maar gezond zijn en zo).

Klootjesvolk. Dat loopt met pinpassen rond. En pinpassers die zich geërgerd niet herkennen in het beeld van klootvolk.

Wat is klootjesvolk? Mensen die denken dat ze met een code van 4 cijfers uit hun hoofd te kennen een hele prestatie hebben geleverd. Daar mag de hele kassarij best even op wachten tot dat bonnetje eruit komt!

Wat de analfabeten van vroeger waren, dat is de pinpasbetaler van vandaag. Net zo stom. Maar kent 4 cijfers uit het hoofd.
14-06-2019, 12:04 door Anoniem
De vraag: heb je contant geld bij je?

Het merendeel van de antwoorden: De pinpas en banken zijn de duivel en iedereen die pint duivelsaanbidders! Ik niet want ik ben slim en gebruik dus alleen cash muhaha.....

Kom maar met de studies waarin is aangetoond dat pinbetalers lui of dom zijn :)

on topic: Ik heb altijd paar briefjes cash mee en thuis nog wat meer liggen just in case maar gebruik het vrij weinig.
14-06-2019, 12:34 door Anoniem
Ja natuurlijk. Je moet toch betalen als je wat koopt!
14-06-2019, 13:26 door Anoniem
Door Anoniem: De vraag: heb je contant geld bij je?

Het merendeel van de antwoorden: De pinpas en banken zijn de duivel en iedereen die pint duivelsaanbidders! Ik niet want ik ben slim en gebruik dus alleen cash muhaha.....

Kom maar met de studies waarin is aangetoond dat pinbetalers lui of dom zijn :)

on topic: Ik heb altijd paar briefjes cash mee en thuis nog wat meer liggen just in case maar gebruik het vrij weinig.
Nog een smooth brain.. Daardat u contant gaat betalen zal er echt compleet helemaal niets veranderen hoor.
Doe niet zo bijdehand, past beter in de de reactie. Mijn computer kreeg spontaan een buffer overflow tijdens het laden van uw bericht.

J.O
14-06-2019, 15:38 door Anoniem
Door Anoniem: Betalen met een kaart heb ik altijd aal iets lulligs gevonden. Het associeert met:
- Zeker een pasje van de zaak?
- Koop je nou je boodschappen ook al op afbetaling?
- Je wilt zeker geen fooi geven?
Daarnaast, als iemand cash betaalt, en wisselgeld krijgt, dat is geen wachten als je de volgende bent. Maar dat gemier met met de kaart betalen, en dan wachten tot dat bonnetje uit die printer komt (en dan soms nog een pen en aftekenen), het blijft irritant. Hoe snel dat ook gaat.

Mensen die met kaarten betalen zijn gewoon lullo's. Het is de jeugd van nu. Ik heb een kaart dus ik ben snugger. Of ik heb een smartphone want ik begrijp mijn tijdlijn (met fotos van poesjes en als we maar gezond zijn en zo).

Klootjesvolk. Dat loopt met pinpassen rond. En pinpassers die zich geërgerd niet herkennen in het beeld van klootvolk.

Wat is klootjesvolk? Mensen die denken dat ze met een code van 4 cijfers uit hun hoofd te kennen een hele prestatie hebben geleverd. Daar mag de hele kassarij best even op wachten tot dat bonnetje eruit komt!

Wat de analfabeten van vroeger waren, dat is de pinpasbetaler van vandaag. Net zo stom. Maar kent 4 cijfers uit het hoofd.

Zo, deze mijnheer of mevrouw heeft zijn of haar bagger weer kunnen storten. Dat lucht vast en zeker erg op. Deze figuur betaalt nog steeds met zilver of goud, want bankbiljetjes is ook maar gekleurd papier.
15-06-2019, 09:20 door Anoniem
Ja natuurlijk heb ik cash bij me. Het gaat de bank geen ene r**t aan wanneer ik waar iets gekocht heb. Je ziet bij ING reeds waar dat toe leidt.
15-06-2019, 13:38 door Anoniem
Heb jij altijd contant geld op zak?
Altijd niet. Soms wel.
15-06-2019, 13:51 door Anoniem
Door Anoniem: Uiteraard en sinds de invoering van PSD2 doe ik nog meer contant. Aangezien banken nu standaard jouw betaalgegevens met derden delen, waar je helemaal niets tegen kunt doen. Is de kans zeer groot dat girale betalingen die je nu doet in de toekomst nadelige gevolgen gaan hebben.

Er is eerst toestemming voor nodig, en ik meen te hebben gehoort dat deze voor twee jaar geld
18-06-2019, 15:29 door Anoniem
Door Anoniem: Betalen met een kaart heb ik altijd aal iets lulligs gevonden. Het associeert met:
Daarnaast, als iemand cash betaalt, en wisselgeld krijgt, dat is geen wachten als je de volgende bent. Maar dat gemier met met de kaart betalen, en dan wachten tot dat bonnetje uit die printer komt (en dan soms nog een pen en aftekenen), het blijft irritant. Hoe snel dat ook gaat.
Hoezo is wisselgeld krijgen geen wachten?
Ik doe graag de test met je qua snelheid.
Ik denk dat je verliest, want voordat jij je geld hebt afgegeven aan de kassière heb ik al (contactloos) gepind en roep ik in het voorbijgaan: bonnetje hoeft niet, dankjewel, fijne avond. Laat staan dat de kassières nog 3 briefjes en 5 muntjes uit hun kassalade moeten vissen als wisselgeld.
Overigens: bonnetjes aftekenen is voor die mensen die juist extra contant geld willen pinnen.
Ik heb geen bezwaar om te wachten i.v.m. senioren of privacy-voorvechters of wie dat ook die graag cash betalen, maar voer de discussie wel met de goede argumenten...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.