image

Ransomware legt productie Belgisch luchtvaartbedrijf plat

woensdag 12 juni 2019, 14:12 door Redactie, 0 reacties

Een infectie door ransomware heeft de productie bij de Belgische fabrikant van vliegtuigonderdelen Asco platgelegd, waardoor ongeveer duizend werknemers 'technisch werkeloos' zijn geworden. Bedrijfsactiviteiten in verschillende vestigingen zijn door de ransomware stil komen te liggen.

Afgelopen vrijdag raakten de servers van Asco, dat onderdelen maakt voor Airbus en Boeing, besmet door ransomware. Hierdoor moest Asco de bedrijfsactiviteiten niet alleen in Zaventem, maar ook in de vestigingen in de VS, Duitsland en Canada stoppen. Doordat de productie stilligt vallen de ongeveer duizend medewerkers van de Belgische vestiging voor in ieder geval twee dagen terug op een werkloosheidsvergoeding.

"Als de technische problemen zijn opgelost, willen we met de directie bekijken of zij niet met een supplement over de brug willen komen ter compensatie van het inkomensverlies van de werknemers", zegt vakbondssecretaris Jan Baetens tegenover De Tijd. Het Nieuwsblad meldt dat de productie zeker tot woensdagavond stilligt. De fabrikant wilde gisteren nog niet laten weten of het probleem inmiddels onder controle is en wanneer de bedrijfsactiviteiten worden hervat.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.