image

Internetoplichters tillen 42 slachtoffers voor bijna 8.000 euro

vrijdag 14 juni 2019, 16:51 door Redactie, 0 reacties

Politieonderzoek naar internetoplichting heeft vier verdachten opgeleverd die 42 slachtoffers voor bijna 8.000 euro zouden hebben opgelicht, zo laat de politie weten. Slachtoffers kochten op Marktplaats goederen, maar kregen die nooit geleverd.

Daarop werd er aangifte gedaan bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO). Het LMIO verzorgt de landelijke intake, analyse en coördinatie van aan- en verkoopfraude via online advertentiesites. Het onderzoek dat volgde leidde naar een 18-jarige man uit Nieuw-Vossemeer. Hij wordt verdacht van 14 oplichtingszaken voor een totaalbedrag van 2800 euro. De tiener is in april van dit jaar aangehouden en verhoord.

De politie kwam ook twee verdachten uit Roosendaal op het spoor. Zij worden verdacht van 14 oplichtingszaken voor een bedrag van in totaal 2100 euro. Het tweetal werd gisteren aangehouden en verhoord. Na het verhoor zijn zij in vrijheid gesteld. De vierde verdachte is een man uit Bergen op Zoom die ook veertien mensen zou hebben opgelicht voor ruim 2800 euro. Hij moet zich nog komen melden voor het afleggen van een verklaring en staat als verdachte gesignaleerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.