image

Mozilla onthult nieuwe Firefox voor Android met trackingbescherming

vrijdag 28 juni 2019, 09:54 door Redactie, 2 reacties

Mozilla heeft een nieuwe Firefox-browser voor Android onthuld die over ingebouwde trackingbescherming beschikt en meer security moet bieden dan de huidige mobiele versie van Firefox. Firefox Preview combineert elementen van de mobiele browser Firefox Focus en de huidige mobiele Firefox-versies.

Net als Firefox Focus draait Firefox Preview op de GeckoView-engine. Gecko is de render-engine van Firefox Desktop die ook de basis van GeckoView vormt. Volgens Mozilla zorgt GeckoView ervoor dat Firefox Focus en Preview websites sneller kunnen laden dan de normale Android-versie van Firefox. Daarnaast maakt het allerlei privacyopties mogelijk, zoals het effectiever blokkeren van trackers en cryptominers en het tegengaan van fingerprinting.

De nu gelanceerde versie van Firefox Preview is een testversie, maar in de herfst zou een definitieve versie moeten verschijnen. Mozilla merkt op dat het voor de rest van 2019 zich zal gaan richten op het optimaliseren van de gehele Firefox-ervaring op alle Android-apparaten, wat als basis voor de volgende generatie van mobiele Firefox-browsers zal dienen. De aangekondigde koers van Mozilla houdt wel in dat de ontwikkeling van Firefox Focus tijdelijk wordt stopgezet.

Reacties (2)
30-06-2019, 15:06 door Anoniem
Zonder addons IS dit gewoon firefox focus next generation :')
02-07-2019, 05:20 door Anoniem
Addons blijven noodzakelijk, wat ook een must mag zijn dat wanneer je afsluit dat cookies en history ook verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Firefox kan een voorbeeld nemen van de duck duck browser die hier toe wel in staat is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.