image

Bibliotheken helpen burgers bij digitaal contact met overheid

maandag 1 juli 2019, 13:30 door Redactie, 2 reacties

Bibliotheken gaan burgers helpen bij digitaal contact met de overheid. Staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken opende vandaag het eerste Informatiepunt Digitale Overheid bij de Bibliotheek Venlo. Het Informatiepunt is een initiatief Manifestgroep, waarin onder andere DUO, SVB en UWV zijn verenigd, in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek.

Binnen twee jaar moet er een landelijk dekkend netwerk van Informatiepunten zijn die mensen helpen met zaken als DigiD. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken vraagt de digitalisering van de maatschappij en de overheid om digitale vaardigheden. Vier miljoen mensen zouden problemen bij het digitale contact met de overheid ervaren.

"Iedereen moet mee kunnen doen in de digitale samenleving. Ook de mensen die extra hulp nodig hebben. Met de start van deze Informatiepunten Digitale Overheid kunnen we mensen praktische hulp bieden bij digitaal contact met de overheid én hen stimuleren in het leren van digitale vaardigheden", aldus Knops.

Naast informatie over digitaal contact kunnen mensen bij hun bibliotheek ook computercursussen volgen. Deze cursussen, die jaarlijks door meer dan 40.000 mensen worden gevolgd, moeten mensen digitaal vaardiger maken. Van 2019 tot en met 2021 bouwen de samenwerkende partijen een landelijk dekkend netwerk via de bibliotheken op voor deze ondersteuning.

Reacties (2)
01-07-2019, 14:17 door Anoniem
En ondertussen spelen gemeenten met het idee om bibliotheken te sluiten (minder geld aan het geven) om oa.de tekorten te dekken die door het Sociaal Domein ontstaan zijn.
01-07-2019, 15:20 door Anoniem
En ik zeg nog steeds dat wat jullie "digitalisering" noemen niet meer is dan burgers lastigvallen met net doen of je digitaal bezig bent terwijl het er niet beter op wordt. Terwijl als je vol zou inzetten op "digitalisering" je zou beginnen met de puinhopen intern op te ruimen zonder dat de burger er last van heeft, waarna de burger extra mogelijkheden krijgt naast de bestaande zonder dat dit buitensporig geld kost. En er dus geen netwerk van goedwillende bibliotheekdames nodig is om de schone schijn op te houden.

Maarja, de overheid kan en wil en zal niets anders dan schijn najagen en zichzelf vertellen dat ze toch zo goed bezig zijn (terwijl SVB, UWV, belastingdienst, en zo vele andere tenten, publiekelijk in de brand staan), dus dan moeten we met z'n allen maar door schade en schande wijs worden. En bedankt, overheid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.