image

Amazon Alexa bewaart opnamen gebruikers voorgoed

woensdag 3 juli 2019, 14:13 door Redactie, 9 reacties

De Alexa-spraakassistent van Amazon bewaart alle opgenomen audio van gebruikers voorgoed, totdat gebruikers die zelf verwijderen. Dat heeft het bedrijf in een reactie op vragen van de Amerikaanse senator Chris Coons laten weten. Coons had gevraagd hoelang Amazon transcripties van opnamen bewaart.

"We bewaren de stem-opnamen van klanten en transcripties totdat de klant ervoor kiest om die te verwijderen", aldus het antwoord van Amazon. Audio-opnamen zijn te verwijderen via de Alexa-app en de Alexa Privacy Hub. Zodra een gebruiker zijn opnamen verwijdert, zegt Amazon ook de bijbehorende transcriptie te verwijderen. "We verwijderen die transcripties van alle primaire opslagsystemen van Alexa en we streven ernaar dat die transcripties niet op andere opslagsystemen van Alexa bewaard blijven", stelt Amazon verder (pdf).

Bepaalde transcripties blijven echter wel bewaard, bijvoorbeeld als de spraakassistent wordt gebruikt om een bestelling te plaatsen of een product aan te schaffen. Ook voor bepaalde verzoeken, zoals het instellen van een alarm of herinnering of het versturen van een bericht naar iemand, blijft de onderliggende data bewaard.

Coons stelt dat het antwoord van Amazon de mogelijkheid openhoudt dat transcripties van gebruikers niet overal verwijderd worden, ook al heeft een gebruiker zijn audio-opname verwijderd. Tevens is het volgens de senator nog steeds onduidelijk of de data met derde partijen wordt gedeeld, in welke mate en hoe deze derde partijen de data gebruiken. Coons maakt zich dan ook nog steeds zorgen over de bescherming van gebruikersgegevens door Amazon.

Reacties (9)
03-07-2019, 14:49 door Anoniem
Dus niet kopen, want de feitelijke eigendom van het apparaat, en alle data die het apparaat genereert blijft blijkbaar van Amazon. Dat is net zo oplichting als geld vragen voor een mobiele telefoon of electrische auto, waar de fabrikant feitelijk bepaalt wat ermee gebeurt. Zulke spullen "verkopen" is liegen. Want bij een aankoop hoor je volledig eigenaar te worden. Ook van je data.
03-07-2019, 15:38 door Anoniem
Door Anoniem: Dus niet kopen, want de feitelijke eigendom van het apparaat, en alle data die het apparaat genereert blijft blijkbaar van Amazon. Dat is net zo oplichting als geld vragen voor een mobiele telefoon of electrische auto, waar de fabrikant feitelijk bepaalt wat ermee gebeurt. Zulke spullen "verkopen" is liegen. Want bij een aankoop hoor je volledig eigenaar te worden. Ook van je data.

Alsof dat nieuws is. Het is natuurlijk allang duidelijk dat de soft- en hardware van Amazon en Google vooral bedoeld is om zoveel mogelijk data te verzamelen en koppelen. Dat is het businessmode, niet het verkopen van hardware. Dat verklaart gelijk ook waarom de hardware zo goedkoop is. Die geeft men gedeeltelijk weg om maar zoveel mogelijk mensen naar het ecosysteem te trekken.
03-07-2019, 16:20 door _R0N_ - Bijgewerkt: 03-07-2019, 16:22
We verwijderen die transcripties van alle primaire opslagsystemen van Alexa en we streven ernaar dat die transcripties niet op andere opslagsystemen van Alexa bewaard blijven

Ze streven er dus naar, dat is niet dat ze alles weggooien, juist niet.
Als later blijkt dat ze het bewaard hebben komen ze daarmee weg omdat het niet expliciet gemaakt is.

Ow en denk nou niet dat het bij de concurrentie beter is, daar gebeurt hetzelfde alleen zijn die niet in het nieuws geweest omdat ze met iedereen meeluisteren "ter verbetering van het product" .
03-07-2019, 19:19 door Anoniem
Bepaalde transcripties blijven echter wel bewaard, bijvoorbeeld als de spraakassistent wordt gebruikt om een bestelling te plaatsen of een product aan te schaffen. Ook voor bepaalde verzoeken, zoals het instellen van een alarm of herinnering of het versturen van een bericht naar iemand, blijft de onderliggende data bewaard.

Oftewel alle transacties die er eventueel toe doen worden wel keurig opgeslagen - wel eerlijk dat ze dus meteen duidelijk zijn, want het zijn precies het soort gegevens wat niet alleen aan derden verkocht wordt, maar via die weg sowieso al voorgoed buiten de sphere of influence van de oorspronkelijke klant ligt.
04-07-2019, 13:42 door Anoniem
Kijk dat zei ik jullie dus al vanaf dag één..Niet om mijn gelijk nu onder jullie neus in te wrijven, maar zo is het wel! Logisch nadenken werkt ook misschien nog wel. Daarom hoef ik die troep niet, dit gaat allemaal om geld verdienen en AI + afluisterpraktijken, alleen om nog meer bakken met geld naar binnen te halen want als je de klant kan afluisteren dan weet je ook waarmee je hem moet bestoken of welke korting je moet geven. De gegevens verkopen ze ook gewoon door hoor ondanks dat jullie daar nu nog niets over zullen lezen of vinden online. Toch doen ze dit, houd verre afstand van Amazon & Alexa. Dit is de webwinkel / dataverzamelaar onder de winkels net als feestboek dat op sociale media gebied is.

Amazon zijn soweiso klootviooltjes, vraag de productie medewerkers maar eens ze zijn receptloos naar werkers. En als je in hun sorteercentrum iets per ongeluk mee naar binnen neemt(wat jouw eigendom is) en er zit geen sticker van hun op dan ben je het kwijt en krijg je het nooit meer terug. Amazon denkt ook niet aan het milieu(brandstof, afval van packaging etc), hun nr.1 prioriteit is geld geld en nog eens geld.

Heb nog nooit iets van ze gekocht en dat ga ik ook zo houden. Bestel liever elders en moet dan in het ergste geval 1 dag langer wachten (alsof we daar nu echt dood van gaan !! Luxeprobleem is dat same day delivery Amazon geneuzel en ik moet en zal het morgen in huis hebben.. Geduld is een schone zaak.
04-07-2019, 13:57 door Anoniem
Door Anoniem: Dus niet kopen, want de feitelijke eigendom van het apparaat, en alle data die het apparaat genereert blijft blijkbaar van Amazon. Dat is net zo oplichting als geld vragen voor een mobiele telefoon of electrische auto, waar de fabrikant feitelijk bepaalt wat ermee gebeurt. Zulke spullen "verkopen" is liegen. Want bij een aankoop hoor je volledig eigenaar te worden. Ook van je data.
By using our product you completely agree with our End User License Agreement and Terms of Service.

99.99% drukt op "I agree". Daar zit je probleem. U hebt u ziel al aan de duivel verkocht.

Maar natuurlijk is het ook een vuil spelletje van het bedrijf zelf, in dit geval Amazon. Als je naar de reden/opbouw van Amazon gaat kijken waarom ze dit soort producten op de markt brengen, dan is dit heel eenvoudig?? Amazon CEO: Wat als we een geautomatiseerde verkoper die op commando alles voor de klant(U) doet. Spullen verkopen aan de klant dus, en wat nutteloze informatie verlenen die ook op de telefoon beschikbaar is? Dan verkoopt de verkoper(Alexa) de koper(U) al onze producten, oftewel we verdienen exponentieel veel meer geld! De klant is blij want Alexa kan zoveel producten en een paar nutteloze informatie verlenen! ideaal dus.
07-07-2019, 12:43 door Anoniem
Het klikken op "I agree" is volgens mij een manier van de duvel om zijn toekomstig karma te kunnen ontlopen.
Het zal hem of haar (namelijk de duvel's ouwe moer) niet lukken.

Als je namelijk aan je slachtoffers van te voren toestemming vraagt en ze gaan hier mee akkoord, dan zou er volgens deze denktrant voor jou geen nare consequenties aan vastzitten. "Ze" hebben er immers van te voren toestemming voor gegeven, de slachtoffers.

Ik weet ook niet waar deze gedachtekronkel vandaan komt. Voor karma maakt het m.i. niet uit - of je iets willens en wetens doet en niet of je slachtoffers zich "willig" verklaren. Voor het wetssysteem, dat we hebben wellicht wel,
maar ja dat is toch ook al vaak van de duivel.

Wat zegt de "Bavli" Talmoed erover? Is het daar onstaan? Oh, die geloven niet in de duvel. Dat maakt de zaak wat gecompliceerder. Verder hebben we aan de ene kant Bialobog de witte g*d, die zijn broeder Czarnobog(zwarte g*d) hoort te verslaan, twee kanten van de Slavische ziel. Aan welke kant van de streep zit Amozon Alexa?

J.O.
08-07-2019, 15:22 door Anoniem
Zulke spullen "verkopen" is liegen. Want bij een aankoop hoor je volledig eigenaar te worden. Ook van je data.

Niet echt; het is meer kop in het zand steken door de koper, anno 2019. Want je had dit kunnen weten (en het staat ook in de gebruikersovereenkomst). Toch gaan mensen huilen, indien bedrijven doen wat ze zeggen - ze steken lieve hun kop in het zand.
11-07-2019, 13:28 door Anoniem
Toch gaan mensen huilen, indien bedrijven doen wat ze zeggen

Dat is duidelijk, maar hoe veranderen we dit?

Die bedrijven doen het niet, onze overheid doet het niet en onze supra-nationale overheid ook niet.
Wie moet het dan wel doen? De puristen, resource hackers, tweakers en innovators zijn er niet meer
of in zeer, zeer geringe mate en voelen zich aan het eind van hun Latijn gekomen.

Development werkt ten dienste van het grote geld en het is eigenlijk nooit anders geweest.

Non-propriety heeft nog nooit gewerkt, want buiten initiatief van de enterpreneur is er geen initiatief.
Uit de massa is nog nooit iets voortgekomen, zij werd altijd geleid - zelfs bij revoluties.

Anders hadden we allemaal op vrije linux gewerkt (free as in free beer) zonder onvrijwillige reclame & smut,
maar dan is er geen plaats meer voor onveiligheid om den brode,
geen plaats meer voor surveillance om data te kunnen manipuleren ten behoeve van superwinsten
en zwarte projecten en nog meer narigheid, die niet benoemd worden wil.

Het is nu al moeilijk genoeg de maatschappij nog een beetje leuk en leefbaar te houden.

Die leuke vibraties hangen niet meer in de lucht, het wordt schraler weer.

Jodocus Oyevaer
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.