image

Zoom komt na kritiek toch met update die webserver verwijdert

woensdag 10 juli 2019, 10:34 door Redactie, 2 reacties

De makers van videoconferentiesoftware Zoom hebben na felle kritiek van gebruikers en beveiligingsexperts toch besloten een update uit te brengen. Ook erkent het bedrijf dat het de problemen die onderzoeker Jonathan Leitschuh ontdekte initieel niet als een groot risico beschouwde.

Leitschuh ontdekte dat het mogelijk is voor websites om Zoom-gebruikers ongevraagd aan een meeting deel te laten nemen waarbij hun webcam wordt ingeschakeld. Hiervoor is er geen enkele interactie van gebruikers vereist. In het geval gebruikers de Zoom-software hebben verwijderd is het via de achtergebleven localhost-webserver nog steeds mogelijk voor websites om de Zoom-software opnieuw te installeren. Wederom is er geen enkele interactie van de gebruiker vereist, behalve het bezoeken van een malafide site.

Naar aanleiding van de gevonden kwetsbaarheden stelde Zoom dat het voor gebruikers zo eenvoudig mogelijk moet zijn om aan meetings en gesprekken deel te nemen. Het probleem met de webserver zou dan ook niet worden verholpen. Wel zou er een update uitkomen die de video-instelling van de eerste Zoom-meeting zal onthouden.

In een nieuwe reactie laat Zoom weten dat het een update heeft uitgebracht waarmee de lokale webserver wordt verwijderd. Tevens kunnen gebruikers Zoom handmatig volledig verwijderen, inclusief de lokale webserver. Zoom erkent dat het de problemen met de webserver en de ingeschakelde webcam initieel niet als een groot risico voor gebruikers zag. Na kritiek van gebruikers en beveiligingsexperts heeft het toch besloten om met updates te komen. Dit weekend zal er een tweede update verschijnen die de keuze onthoudt als gebruikers bij hun eerste Zoom-meeting de webcam uitschakelen.

Reacties (2)
10-07-2019, 22:36 door [Account Verwijderd]
Goed van ze. Zo zien je maar waar een beetje kritiek toe kan leiden.
12-07-2019, 12:43 door Anoniem
Door En Rattshaverist: Goed van ze. Zo zien je maar waar een beetje kritiek toe kan leiden.
dat Apple het stil zwijgend verwijderd hahaha
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.