/dev/null - Overig

Google foto's

11-07-2019, 18:09 door Anoniem, 6 reacties
Hoewel niet direct een security probleem wil ik toch even de volgende waarschuwing geven: het is zeer gemakkelijk om Google foto's kwijt te raken door het zg stoppen van de synchronisatie van foto's tussen Google Drive en Google Photos.

Toelichting:
Google zou vanaf 10 juli 2019 niet meer de foto's op Google Drive (GD) synchroniseren met die op Google Photos (GP). Van oudsher had ik op GD ca 2 gig aan foto's en sinds ik een Android telefoon heb, heb ik er ook een zooitje op GP. Dus besloot ik vandaag (11 juli) mijn foto's van GD te uploaden naar GP. Dat ging goed, ik checkte handmatig wat foto's en zag dat ze goed geupload waren. Vervolgens verwijderde ik de 2 gig van mijn GD (gaat naar de prullenbak van GD). Een kwartiertje later keek ik weer en al m'n recent geuploade foto's waren verdwenen van GP (en van GD, want dat had ik zelf gedaan). Ik kon het niet laten enige vloeken richting Google te uiten toen ik me realiseerde dat Google toch nog steeds synchroniseert tussen GD en GP, m.a.w. een delete op GD geeft de overeenkomstige delete op GP. Ik kon niets restoren van de GP prullenbak, maar gelukkig wel uit de GD prullenbak (diepe zucht), dus na een uurtje werk was ik waar ik begonnen was.
Reacties (6)
11-07-2019, 20:34 door Anoniem
Ik snap niks van wat u stelt.
11-07-2019, 22:51 door Anoniem
Ik snap hier ook vrij weinig van. Wellicht helpt het om paragrafen te gebruiken.
11-07-2019, 23:08 door Anoniem
"Read the friendly instructions" om zoiets te voorkomen m.b.v. een Google Photo Album.

https://www.guidingtech.com/remove-photos-google-drive/
12-07-2019, 08:18 door Anoniem
Je moet de foto's op een andere manier van Google Drive naar Google Photos zetten.

- Op photos.google.com kun je de nieuwe functie 'Uploaden vanuit Drive' gebruiken, waarmee je handmatig foto's en video's in Drive kunt kiezen om naar Foto's te kopiëren.
- Nadat items naar Foto's zijn gekopieerd, zijn de items niet gekoppeld tussen de twee producten.

Dit staat ook zo uitgelegd in de mail die je hebt gekregen van Google en op de website over de verandering:
https://www.blog.google/products/photos/simplifying-google-photos-and-google-drive/
https://support.google.com/photos/answer/9316089?p=blogpost_transitionarticle&visit_id=636957989726780274-3529170745&rd=1
12-07-2019, 08:45 door gemini-alpha
ik kreeg deze mail van Google omdat ik gmail gebruik:

Laat Google Foto's en Google Drive nog makkelijker samenwerken
U ontvangt deze e-mail omdat u items synchroniseert tussen Google Foto's en Google Drive.
In de komende weken brengen we enkele wijzigingen aan om Google Foto's en Google Drive nog makkelijker samen te laten werken. We brengen deze wijzigingen aan op basis van ontvangen feedback dat de koppeling tussen deze services moeilijk te begrijpen is.
• Uw foto's en video's worden niet meer automatisch gesynchroniseerd tussen Google Foto's en Google Drive.
• U kunt nog steeds uploaden naar beide services met de app Back-up en synchronisatie op uw computer.
• We voegen ook een nieuwe functie 'Uploaden vanuit Drive' toe waarmee u foto's en video's naar Google Foto's kunt kopiëren.
• Uw bestaande foto's en video's staan nog steeds in Google Foto's en Google Drive.
Lees ons Helpcentrum-artikel of bekijk meer informatie over deze wijzigingen in onze blogpost.
Meer informatie
- Team Google Foto's en Team Google Drive

Helpt deze info?
Tot vandaag is het mij ook (nog) niet helemaal duidelijk. Ik wacht ff af hoe het eruit komt te zien.
lees ook hun blogpost cq hun Helpcentrum-artikel.
12-07-2019, 09:58 door Anoniem
Door Anoniem: Je moet de foto's op een andere manier van Google Drive naar Google Photos zetten.

- Op photos.google.com kun je de nieuwe functie 'Uploaden vanuit Drive' gebruiken, waarmee je handmatig foto's en video's in Drive kunt kiezen om naar Foto's te kopiëren.
- Nadat items naar Foto's zijn gekopieerd, zijn de items niet gekoppeld tussen de twee producten.
Hier is de TS weer met meer uitleg: Tot voor kort bewaarde Google slecht één stel van je foto's. Als je je foto's (.jpg bestanden) op Google Drive had staan, dan zette Google op Google Photos automatisch links (verwijzingen) naar de foto's op Google Drive, maar de .jpg bestanden zelf werden niet naar Google Photos gekopieerd. Als je op Google Drive een foto weggooide dan deed Google 2 dingen: de actuele foto (een .jpg bestand) ging naar de prullenbak van Google Drive en de link op Google Photos werd verwijderd. Dit proces duidde ik aan met het "synchroniseren van Google Drive en Google Photos."

Nu gaat Google dat veranderen. Ik dacht per 10 juli, maar op ik heb door schade en schande ontdekt dat het oude systeem op 11 juli nog van kracht was. Dus toen ik foto's weggooide op Google Drive gooide ik daarmee ook de links weg op Google Photos en had dus niks meer.

In het nieuwe systeem zijn Google Drive en Google Photos niet gekoppeld, dus foto's op Google Drive worden niet gesynchroniseerd met Google Photos (je kan de foto's op Google Drive niet langer bekijken vanuit de Photos app op je Android telefoon). Als je in het nieuwe systeem je foto's op je telefoon wil zien, moet je de .jpg files fysiek uploaden van
Google Drive naar Google Photos en dat was wat ik dacht te doen met de nieuwe functie 'Uploaden vanuit Drive'.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.