image

Politie pakt verdachte op voor tientallen phishingaanvallen

donderdag 18 juli 2019, 09:56 door Redactie, 1 reacties

Het cybercrimeteam van de politie Amsterdam heeft afgelopen dinsdag een verdachte aangehouden die via phishingaanvallen tientallen slachtoffers zou hebben gemaakt. De man zou zijn slachtoffers via online marktplaatsen hebben gemaakt. Hij deed zich voor als koper en stuurde verkopers een link om gelijk over te steken, zo laat de politie weten. De link wees echter naar een phishingsite waar slachtoffers hun gegevens invulden.

Van slachtoffers konden zo grote geldbedragen buitgemaakt worden. Na aangifte van een slachtoffer in februari van dit jaar wordt er een onderzoek gestart. Tijdens het onderzoek komt de recherche erachter dat de verdachte die ze op het oog hebben mogelijk meerdere slachtoffers heeft gemaakt, verspreid over het hele land. Er worden tientallen aangiftes gevonden die allemaal naar deze verdachte leiden. Afgelopen dinsdag werd de man aangehouden.

De politie adviseert internetgebruikers die een betaalverzoek willen doen om op de eigen bankapp of banksite in te loggen en daarvandaan de betaling uit te voeren. Ook wordt aangeraden om het adres van websites te controleren.

Reacties (1)
19-07-2019, 10:50 door Anoniem
Goedzo! Bedankt cybercrime team en betrokkenen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.