image

Voormalig NSA-medewerker krijgt 9 jaar cel voor datadiefstal

zondag 21 juli 2019, 08:52 door Redactie, 9 reacties

Een 54-jarige Amerikaanse man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar wegens het stelen van vertrouwelijk materiaal van de NSA. De man was van december 1993 tot eind augustus 2016 werkzaam voor verschillende Amerikaanse overheidsinstanties, waaronder de geheime dienst NSA.

Voor zijn werkzaamheden beschikte hij over verschillende bevoegdheden om met vertrouwelijk materiaal te werken. Tegen het einde van de jaren 1990 tot zijn aanhouding in 2016 stal hij fysieke en digitale documenten die als 'top secret' waren bestempeld. Een top secret-classificatie houdt in dat openbaarmaking grote schade aan de nationale veiligheid van de Verenigde Staten kan toebrengen, zo laat het Amerikaanse ministerie van Justitie weten.

In totaal zou het om meer dan 50 terabyte aan gegevens gaan, hoewel niet bekend is gemaakt hoeveel van deze data vertrouwelijk was. De man bewaarde de gestolen documenten en andere vertrouwelijke informatie in zijn woning en auto. Door de datadiefstal moest de Amerikaanse overheid de vertrouwelijke informatie als gecompromitteerd beschouwen en "herstelacties" uitvoeren, waaronder het aanpassen of verlaten van nationale veiligheidsprogramma's, zo stelde de aanklager.

Reacties (9)
21-07-2019, 09:24 door karma4
En daar hebben we iets met kaspersky-labs https://en.wikipedia.org/wiki/Harold_T._Martin_III
Nieuw voor me, de herkomst van wat de shadow brokers publiceerden.
21-07-2019, 12:53 door Anoniem
Kaspersky labs belandde hierdoor wellicht ongewild in conflict met de NSA vanwege genoemde "hersteloperaties",
waarna hun positie onhoudbaar werd.

Cload and dagger verhaal, waarbij het wederom duidelijk wordt dat je in bepaalde gevallen dingen beter niet dan wel kunt weten. De "hoarder" zit nu in de slammer en Kaspersky Labs is verder "av non grata" voor de USA en overige "eye"-landen.

Betrokkene wist waar ie voor getekend had en zal dus de consequenties van e.e.a. onder ogen moeten zien.

#sockpuppet
21-07-2019, 13:46 door Anoniem
Door karma4: En daar hebben we iets met kaspersky-labs https://en.wikipedia.org/wiki/Harold_T._Martin_III
Nieuw voor me, de herkomst van wat de shadow brokers publiceerden.

Ik zie niet staan dat Harold T Martin _de_ bron voor de Shadow brokers leak is. Wel dat hij naar voren kwam als belangrijke verdachte .

Ik vind de strafmaat ook nogal laag (zeker naar Amerikaanse begrippen en voor de omstandigheden) om aan te nemen dat hij de Shadow brokers bron was.
In de veroordeling wordt ook alleen gepraat over 'risk of unauthorized disclore' (wat hij genomen heeft door dingen mee te nemen) , en wordt hij niet beschuldigd _dat_ die disclosure heeft plaatsgevonden.

Gezien het klaarblijkelijke gemak waarmee hij dingen ongemerkt kon meenemen zijn er natuurlijk meer mogelijke manieren waarop de Shadow Brokers aan hun materiaal hebben kunnen komen.
21-07-2019, 15:20 door Anoniem

Gerstein, Josh (February 26, 2018). "Feds' case against alleged NSA hoarder hits turbulence". Politico. "Defense attorneys have said Martin had mental health issues and began hoarding documents in an obsessive attempt to prove his competence in the technology-intensive work he was assigned to."

Stemmetjes? Soortgelijk geval in dezelfde categorie, ook nog niet opgehelderd:

https://news.yahoo.com/julian-assange-psychologically-tortured-must-141949307.html

Hoe martel je iemand die in een ambassade woont? Via internet?
21-07-2019, 18:58 door karma4
Door Anoniem: ....
Gezien het klaarblijkelijke gemak waarmee hij dingen ongemerkt kon meenemen zijn er natuurlijk meer mogelijke manieren waarop de Shadow Brokers aan hun materiaal hebben kunnen komen.
In her artikel staat dat de NSA op zoek was naar de bron en toen dit tegenkwam. Gezien de strafmaat hebben ze niets op dat vlak aangetoond. Die data hoort gewoon niet op een eigen machientje dat je meesleept en zeker niet op een privé ding.

Het geeft inderdaad te denken. Uitbesteding en vertrouwen dat iedereen te vertrouwen is. Raar voor een dienst die op zoek is naar onbetrouwbare zaken.
21-07-2019, 18:59 door Anoniem
Door Anoniem:

Gerstein, Josh (February 26, 2018). "Feds' case against alleged NSA hoarder hits turbulence". Politico. "Defense attorneys have said Martin had mental health issues and began hoarding documents in an obsessive attempt to prove his competence in the technology-intensive work he was assigned to."

Stemmetjes? Soortgelijk geval in dezelfde categorie, ook nog niet opgehelderd:

Uh.... Je hebt al bedacht dat "advocaat zegt client is gek/zielig" wanneer de client iets erg fout gedaan heeft niks bijzonder is - en niet altijd veel met de realiteit te maken heeft ?

"Client is gek en verzamelde daarom top secret materiaal" klinkt een heel stuk beter dan "Client wilde z'n pensioen en salaris aanvullen met het verpatsen van top secret materiaal aan de Russen" .
21-07-2019, 19:15 door Anoniem
Des te meer een bewijs dat het ligt aan te ver doorgevoerde verwevenheid van overheid(sdiensten) en commercie (i.d.g.
onderaannemer). Dat speelde o.a. ook bij Snowden. De ondergraving van security o.a. door Big Tech vanwege hun main business model e.d.

Een niet langer compleet onafhankelijk kunnen opereren van een overheid is een van de grootste risico's van onze huidige samenleving (op het gebied van handhaving, op het gebied van controle, op het gebied van het niet slagers eigen worst laten keuren). Maar het is zo oud als de wereld en kwam in de wereld van Cicero's Rome al voor.

Konden we hier (dus van deze verkeerde weg) maar terugkeren, dus terug van de grote privatiseringsslagen, waardoor we nu kleine overheidsbureautjes en grote commerciële lichamen hebben.

Datadiefstal gebeurt van twee kanten: https://www.zerohedge.com/news/2019-07-20/russias-spy-agency-hit-massive-hack-75-tb-data-stolen-largest-data-breach-history o.a. over de manier waarop men probeert tor te compromitteren door de-anonimisering.

luntrus
22-07-2019, 09:23 door Anoniem
Kan nog steeds goed begrijpen dat data diefstal nog steeds zo makkelijk kan zijn... vooral als je in de ICT afdeling werkt.

Een leuke folder? Downloaden naar je bureaublad. Grote overheid die geen geld uitgeeft aan data beveiliging kan zulke dingen wel verwachten.

Ik durf ook te wedden dat NADAT 50TB aan data gelekt is naar "de vijand" dat ze nog steeds niet aan investeren in een software dat data kan tracken vanwege budget redenen.
22-07-2019, 12:22 door Anoniem
Vreemd toch, voor de persoonlijke bonussen is er altijd wel budget te vinden.
Op al het andere liefst bezuinigen. Nederland is al zowat "weg" bezuinigd.

Als je op een grote chaos uit bent, moet je vooral op deze weg doorgaan.
Kun je dan op gaan zitten wachten. De rekening zit altijd onder in de zak.

En dan, achteraf kom je erachter dat je goud niet kunt eten,
ook die 104 k niet, die ze pas op Heathrow in beslag hebben genomen.

#sockpuppet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.