image

Cel voor man die inbrak op Apple-acounts sporters en rappers

maandag 22 juli 2019, 16:53 door Redactie, 0 reacties

Een 27-jarige man die inbrak op de Apple-accounts van meer dan honderd bekende sporters en rappers is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en één maand. Ook moet hij een schadevergoeding van 697.000 dollar betalen.

De man verstuurde duizenden phishingmails die van Apple afkomstig leken. In de phishingmails werden slachtoffers gevraagd om hun gebruikersnaam en wachtwoord terug te sturen of het antwoord op hun beveiligingsvragen. Volgens de phishingmails was dit nodig om de Apple-accounts te resetten of video's te ontvangen die individuen probeerden te versturen. Meer dan honderd slachtoffers, waaronder sporters van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA en footballcompetitie NFL en verschillende rappers, trapten in de phishingmails en verstrekten hun inloggegevens.

Nadat de man de inloggegevens had verkregen logde hij in op de Apple-accounts. Vervolgens probeerde hij het accountwachtwoord te resetten en e-mailadres aan te passen, zodat slachtoffers niet meer konden inloggen, tenzij ze contact opnamen met Apple. Uit informatie van Apple bleek dat er honderden ongeautoriseerde inlogpogingen hebben plaatsgevonden.

Zodra het account volledig in zijn handen was zocht de man naar creditcardgegevens. Met deze gegevens betaalde hij vliegtickets, restaurants, hotelovernachtingen en winkelaankopen. Ook maakte hij geld over naar rekeningen waar hij de controle over had. Over een periode van drie jaar spendeerde de man op deze manier meer dan 322.000 dollar, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.