image

Nieuwe privacyregels Chrome-extensies gaan op 15 oktober in

woensdag 24 juli 2019, 10:44 door Redactie, 1 reacties

Vanaf 15 oktober gaan er nieuwe privacyregels voor Chrome-extensies gelden en extensies die hier niet aan voldoen worden uit de Chrome Web Store verwijderd, zo heeft Google aangekondigd. De regels moet ervoor zorgen dat extensies minder toegang tot gegevens van gebruikers krijgen en hun privacybeleid moeten publiceren. Bijna de helft van alle Chrome-gebruikers heeft een extensie geïnstalleerd.

Chrome-extensies mogen straks alleen toegang vragen tot de data die nodig is voor het uitvoeren van de functionaliteit die de extensie biedt. Als er meer dan één permissie beschikbaar is om een feature te implementeren, moeten ontwikkelaars de permissie gebruiken die de minst mogelijke hoeveelheid data nodig heeft.

Daarnaast worden meer Chrome-extensies verplicht om hun privacybeleid te publiceren, waaronder extensies die persoonlijke communicatie en door gebruikers aangeboden content verwerken. In eerste instantie was het publiceren van het privacybeleid alleen verplicht voor extensies die persoonlijke en gevoelige gebruikersgegevens verwerkten.

Google maakte de nieuwe privacyregels in mei bekend en stelde toen dat ze deze zomer van kracht zouden worden. Dat is nu naar 15 oktober verschoven. Ontwikkelaars worden opgeroepen om te controleren of hun extensies aan de regels voldoen. Extensies waarbij dit niet het geval is zullen na 15 oktober uit de Chrome Web Store worden verwijderd en moeten eerst worden aangepast voordat ze weer worden toegelaten.

Reacties (1)
24-07-2019, 12:58 door Anoniem
Wat mag Google Chrome eigenlijk niet meer?
Oh, foutje, bedankt.

J.O.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.