image

Facebook schikt voor 100 miljoen dollar met beurswaakhond VS

donderdag 25 juli 2019, 10:25 door Redactie, 1 reacties

Facebook heeft voor een bedrag van 100 miljoen dollar een schikking met de Amerikaanse beurswaakhond SEC getroffen. Volgens de SEC heeft Facebook beleggers misleid over de risico's die het liep vanwege datamisbruik. De sociale netwerksite ontdekte in 2015 dat gegevens van miljoenen gebruikers via het bedrijf Cambridge Analytica waren verzameld.

Toch bleef Facebook tegenover beleggers en investeerders weten dat de data van gebruikers mogelijk op ongepaste wijze benaderd zou kunnen worden, terwijl het wist dat dit al had plaatsgevonden. Tegenover journalisten die het dataschandaal onderzochten liet Facebook weten dat het geen misstanden had ontdekt. Toen het bedrijf het schandaal uiteindelijk in maart 2018 bekendmaakte daalde de koers van de aandelen.

Volgens de SEC horen beursgenoteerde bedrijven de risico's voor hun bedrijfsvoering nauwkeurig te vermelden en heeft Facebook dit niet gedaan. "Facebook schetste het misbruik van gebruikersgegevens als iets hypothetisch, terwijl het wist dat gebruikersdata was misbruikt", aldus de beurswaakhond, die toevoegt dat de sociale netwerksite ook journalisten heeft misleid. Zonder de beschuldigingen van de SEC te bekennen of ontkennen besloot Facebook voor een bedrag van 100 miljoen dollar te schikken. Gisteren schikte het bedrijf ook al met toezichthouder FTC voor een bedrag van 5 miljard dollar.

Reacties (1)
25-07-2019, 10:37 door Anoniem
Wanneer wordt facebook nu echt eens onder curatele geplaatst.

Ze hebben toch al lang bewezen dat ze het zonder toezicht niet kunnen.

Oh, men wil dat eigenlijk niet, want er spelen andere belangen.

Zeg dat dan en speel geen stommetje, dan wordt het meteen eens een keer duidelijk gesteld.

Wij faciliteren de USA Global Surveillance Imperium, zeg dat dan.

Rusland en China zijn eerlijker in het ten uitvoer legen van "total control".

J.O.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.