image

Energiebedrijf Johannesburg getroffen door ransomware

donderdag 25 juli 2019, 14:19 door Redactie, 1 reacties

Het Zuid-Afrikaanse energiebedrijf City Power dat verantwoordelijk is voor de stroomvoorziening in Johannesburg is door ransomware getroffen, waardoor de it-systemen zijn uitgevallen. Het grootste deel van de applicaties, netwerken en databases is getroffen door de aanval, zo laat het bedrijf in een tweet weten.

De besmetting heeft ook gevolgen voor het aanschaffen van elektriciteit, het uploaden van facturen en het benaderen van de website, die op het moment van schrijven offline is. Leveranciers worden dan ook opgeroepen om hun facturen fysiek op het kantoor van City Power langs te komen brengen. De infectie kan ook gevolgen hebben voor het reageren op stroomstoringen aangezien het systeem voor het bestellen en uitzenden van materiaal ook is getroffen.

Het Twitteraccount van Johannesburg meldt dat inmiddels de meeste it-applicaties en netwerken zijn opgeschoond, maar dat de hersteloperaties nog gaande zijn. Hoe de infectie zich kon voordoen is niet bekendgemaakt.

Image

Reacties (1)
26-07-2019, 07:38 door spatieman
Hoe de infectie zich kon voordoen is niet bekendgemaakt.
..
Hmm, laat me raden, een of andere flappdrol heeft op een linkje geklikt omdat hij te veel vertrouwde op zijn beveiligingssoftware?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.