image

Verdachte opgepakt voor phishingaanval op Britse universiteit

donderdag 25 juli 2019, 16:39 door Redactie, 0 reacties

De Britse politie heeft een 25-jarige man aangehouden op verdenking van het uitvoeren van phishingaanvallen tegen de Lancaster University. Volgens de universiteit was er sprake van een "geraffineerde phishingaanval" waarbij er toegang is verkregen tot gegevens van studenten.

Het gaat om namen, adresgegevens, telefoonnummers en e-mailadressen. Naar sommige studenten werden vervolgens frauduleuze facturen gestuurd, zo laat de universiteit weten. Daarnaast is er ingebroken op het studenteninformatiesysteem. Voor zover bekend is van een "zeer beperkt aantal" studenten de gegevens bekeken, waaronder identiteitsdocumenten. De universiteit zal deze studenten benaderen en uitleggen wat ze kunnen doen.

Naar aanleiding van de aanval die vorige week plaatsvond is afgelopen maandag een verdachte aangehouden, zo meldt het Britse National Crime Agency (NCA). Het onderzoek loopt nog en verdere details zijn niet gegeven. Ook de universiteit wil zolang het onderzoek nog gaande is geen verdere reactie geven.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.