image

Ransomware kost Amerikaans schooldistrict 50.000 dollar

maandag 29 juli 2019, 10:59 door Redactie, 5 reacties

Een Amerikaans schooldistrict dat door ransomware werd getroffen is 50.000 dollar aan het incident kwijt. De verzekeringsmaatschappij van het Syracuse City School District, dat een securitybedrijf inschakelde om de decryptiesleutels te verkrijgen, betaalt de rest. Dat meldt de The Post-Standard.

Het schooldistrict werd op 8 juli door de ransomware getroffen, waardoor het geen toegang tot systemen en e-mail had. Binnen 24 uur na de aanval besloot de verzekeringsmaatschappij van het schooldistrict een securitybedrijf in te schakelen om de decryptiesleutels te verkrijgen. Om welke verzekeringsmaatschappij en securitybedrijf het gaat is niet bekendgemaakt, alsmede de totale kosten van het incident.

Ook is niet bekend om wat voor ransomware het gaat. Via de website NoMoreRansom kunnen ransomware-slachtoffers voor verschillende soorten ransomware gratis decryptietools downloaden. De afgelopen maanden zijn er echter meerdere Amerikaanse steden en districten overgegaan tot het betalen van de aanvallers achter de ransomware, om zo weer toegang tot hun bestanden te krijgen.

Het schooldistrict van Syracuse heeft vanwege het incident de security- en back-upmogelijkheden verbeterd om soortgelijke aanvallen in de toekomst te voorkomen. Ook zal personeel securitytraining krijgen. Het onderzoek naar de aanval loopt nog, maar vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat er gegevens van de schoolsystemen zijn gestolen.

Reacties (5)
29-07-2019, 12:09 door souplost
En de grote gelegenheidsverschaffer is? Zelfs een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen.
29-07-2019, 12:47 door Ron625
Als het kalf verdronken is..................
29-07-2019, 18:18 door karma4
Ze hebben lang veel geld bespaard om niet een adequate inrichting neer te zetten. Het sommetje zal nog steeds zijn dat beveiligen duurder is dan zo nu en dan afkopen.
30-07-2019, 11:11 door souplost
Door karma4: Ze hebben lang veel geld bespaard om niet een adequate inrichting neer te zetten. Het sommetje zal nog steeds zijn dat beveiligen duurder is dan zo nu en dan afkopen.
In een Windowsomgeving heeft de beheerder het altijd gedaan. In een OSS omgeving ligt het altijd aan de software. Dat is karma4
30-07-2019, 21:33 door karma4
Door souplost: In een Windowsomgeving heeft de beheerder het altijd gedaan. In een OSS omgeving ligt het altijd aan de software. Dat is karma4
Voor mij is beheer een onderwerp dat je ongeacht het OS goed moet invullen.
Voor OSS evangelisten (Linux) stopt het bij roepen dat ze een doosje hebben neergezet. De keten en applicaties is niet interessant net zo min al degelijk beheer. Helaas zijn het ook de evangelisten er als de kippen bij om een OS flaming over doosjes op te zetten. Hun doosje is onfeilbaar en alles kost niets. Dat laatste beeld is funest als doel bij managers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.