image

Ontslagen ambtenaar saboteerde overheidssysteem VS

woensdag 31 juli 2019, 11:35 door Redactie, 0 reacties

Een 39-jarige Amerikaanse vrouw die voor de Amerikaanse staat Mississippi werkte heeft bekend dat ze na haar ontslag een systeem van haar voormalige werkgever heeft gesaboteerd. De vrouw was werkzaam voor het Mississippi Department of Human Services (MDHS), dat sociale voorzieningen en ondersteuningsprogramma's levert aan kinderen en mensen met een laag inkomen.

De vrouw werd op 31 juli 2017 ontslagen. Een dag na haar ontslag wist ze op een systeem van het MDHS in te loggen en wijzigde verschillende bestanden, waardoor medewerkers hun werkzaamheden niet meer normaal konden uitvoeren. Het systeem in kwestie bevatte gegevens en informatie voor thuiszorg en werd gebruikt voor het volgen van allerlei diensten, zoals het bezorgen van maaltijden, ondersteuning door verzorgers en andere support.

Door haar handelen veroorzaakte de vrouw voor meer dan 5.000 dollar schade. Ze heeft nu schuld bekend aan het opzettelijk beschadigen van een beveiligde computer. Daarop staat een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en een boete van 250.000 dollar. De rechter wijst op 28 oktober vonnis, zo meldt het Amerikaanse openbaar ministerie.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.