image

Slachtoffers datalek Equifax krijgen waarschijnlijk geen 125 dollar

donderdag 1 augustus 2019, 11:27 door Redactie, 1 reacties

De miljoenen slachtoffers van het datalek bij kredietbureau Equifax krijgen zeer waarschijnlijk niet de 125 dollar die ze in het vooruitzicht was gesteld. Onlangs trof Equifax een schikking met de Amerikaanse toezichthouder FTC ter waarde van 575 miljoen dollar.

Criminelen wisten in 2017 bij Equifax de gegevens van 147 miljoen Amerikanen te stelen. Gedupeerde Amerikanen kunnen als onderdeel van de schikking kiezen uit gratis kredietmonitoring of een geldbedrag van 125 dollar als men al over kredietmonitoring beschikt. Het aantal aanvragen voor het geldbedrag is zo groot dat de financiële vergoeding waarschijnlijk lager uitvalt. Van de 575 miljoen dollar van de schikking heeft Equifax 31 miljoen dollar opzij gezet om slachtoffers een geldbedrag uit te keren. Dat houdt in dat de 125 dollar voor slechts 248.000 mensen beschikbaar is.

"Een groot aantal claims voor geld in plaats van kredietmonitoring betekent maar één ding: iedereen die de geldoptie kiest krijgt uiteindelijk een klein bedrag dat niet in de buurt van de 125 dollar komt als er niet zo enorm veel claims waren ingediend", zegt Robert Schoshinski, adjunct-directeur bij de FTC. De toezichthouder vraagt mensen die nog geen claim hebben ingediend dan ook om voor kredietmonitoring te kiezen in plaats van een geldbedrag.

Reacties (1)
03-08-2019, 20:41 door Anoniem
Je moet ZEKER kredietmonitoring aanvragen!!!! Echt direct doen mensen!!!!!!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.