image

Start schooljaar schooldistrict VS uitgesteld wegens malware

donderdag 1 augustus 2019, 12:30 door Redactie, 0 reacties

Een schooldistrict in de Amerikaanse staat Alabama heeft de start van het nieuwe schooljaar voor de tweede keer moeten uitstellen wegens malware. De malware infecteerde een server van het schooldistrict en had vervolgens gevolgen voor allerlei computers en het telefoonsysteem.

Oorspronkelijk zou het nieuwe schooljaar op 1 augustus beginnen, maar dat werd vervolgens naar 5 augustus uitgesteld. Nu laat het schooldistrict weten dat ook deze datum niet wordt gehaald en de eerste schooldag voor 12 augustus staat gepland. De directeur van het schooldistrict laat tegenover ABC weten dat meer dan 4.000 computers opnieuw geïnstalleerd moeten worden. Een proces wat ongeveer een half uur per machine duurt.

Eén van de grootste problemen voor het schooldistrict is dat het geen toegang tot INow heeft, het systeem dat de informatie van alle leerlingen bevat. Daardoor is het niet mogelijk om de definitieve roosters op te stellen. De directeur verwacht dat het gehele netwerk over drie weken weer online is. Of het district door ransomware is getroffen kon de directeur nog niet zeggen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.