De Amerikaanse toezichthouder FTC zal ruim 800.000 dollar verdelen onder meer dan 12.000 mensen die slachtoffer van helpdeskfraude werden. De slachtoffers betaalden voor producten en diensten van het bedrijf Global Access Technical Support, dat zichzelf ook Yubdata Tech en Technolive noemde.
Het bedrijf maakte gebruik van pop-ups die ten onrechte claimden dat de computer van gebruikers met malware was besmet. In de pop-ups werden gebruikers vervolgens opgeroepen om direct het opgegeven telefoonnummer te bellen. Het nummer leidde naar telemarketeers die zich voordeden als medewerkers van Apple en Microsoft. De marketeers stelden dat ze toegang tot de computer nodig hadden om het probleem vast te stellen.
Zodra de marketeers toegang hadden verkregen lieten ze slachtoffers geloven dat er allerlei malware op het systeem aanwezig was. Voor het verhelpen van de zogenaamde problemen moest er tussen de 200 en 400 dollar worden betaald. In 2017 trof de FTC een schikking met het bedrijf, dat meer dan 1 miljoen dollar aan middelen zou afstaan. Dit geld zou onder slachtoffers worden verdeeld. De FTC meldt nu dat er 802.000 dollar beschikbaar is voor 12.140 slachtoffers, wat neerkomt om 66 dollar per slachtoffer.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Hij zegt echt een hele hoop, maar er zijn een tweetal punten die ik er uit wil halen: 1. Je telefoon staat pas echt uit als de ...
Als werkgever in een gebied waar met gevoelige persoonsgegevens wordt gewerkt, zie ik mezelf verplicht om 2factor authenticatie ...
Nederland is vandaag een nieuwe internetprovider rijker die zegt zich te zullen inzetten voor privacy, veiligheid en vrijheid. ...
CTF/Challenge Developer
Wil jij ook werken bij het leukste securitybedrijf van Nederland en je coding skills in te zetten voor het ontwikkelen van de nieuwste security challenges voor onze klanten en evenementen zoals bijvoorbeeld #CTC2019 en #ECSC2019?
Wanneer het over cyberaanvallen gaat worden vaak termen als geavanceerd of geraffineerd gebruikt, maar in de praktijk blijkt ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.