Privacy - Wat niemand over je mag weten

WhatsApp Buurtpreventie! Gratis reklame voor Facebook? Kamervragen!

04-08-2019, 17:49 door Anoniem, 9 reacties
Op elke straathoek staan ze, de bordjes "WhatsApp Buurtpreventie". Dat is mooi, sociale controle voor een veilige buurt. Een goed initatief.

30 jaar geleden had je "Attentie Buurtpreventie!" stickers. In principe is er niets veranderd behalve dat na een burgerinitiatief ergens in Nederland ~ 5 jaar geleden gehyped en gepromoot door SBS6, Hart van Nederland en recentelijk de Consumentenbond:

https://www.consumentenbond.nl/beveiligingscamera/whats-app-buurtpreventie

Inmiddels zijn tienduizenden multicolor "verkeersborden" met de slogan WhatsApp Buurtpreventie geplaatst, op een verkeerspaal en in elke gemeente van ons land en dag mag dus wat kosten (heeft iemand de cijfers gevonden?).

Nu is de vraag waarom is er op landelijk bestuurlijk niveau gekozen om aan Buurtpreventie een commerciele applicatie te koppelen (WhatsApp) waarvan baten naar Silicon Valley gaan en niet terugvloeien in de staatskas? Sterker nog, de introductie van Whatsapp in het begin heeft geleid tot allerlei gedoe rondom SMS en tariefwijzigingen, waar vooral KPN, zegmaar BV Nederland (Hoi), onder heeft geleden. Is dit niet een beetje een rare gang van zaken?

Het is voor de hand liggend dat men voor Whatsapp kiest omdat dit de meest populaire app is voor groepchats.

Maar het is feitelijk gratis reklame (en een greep uit eigen beurs) voor het bedrijf Facebook. Een bedrijf wat eerst embraced werd door TPTB omdat het de capaciteit had om Bigdata informatie over mensen te vergaren tot 2016, de Trump verkiezing en de beinvloeding door een Brits bedrijf (Cambridge Analytica) wat deed waar iedere "staatsgevaarlijke anarchist" al jaren voor waarschuwde: uw democratie hacken.

Inmiddels zijn delen van TPTB gelukkig deels tot inzichten gekomen waardoor het kind Facebook werd verguisd in de Amerikaanse Senaat, en Mark Zuckerberg mocht ook op bezoek komen in Europa. Daar bleef het niet bij, Facebook kreeg meer last van aanvallen, de Live feeds moesten er aan geloven na het incident in Christchurch, de kritiek op Facebook nam toe. Er was sprake van dissent, en smeercampagnes - zo zouden de faciliteiten op de "filterafdeling" onmenselijk zijn door smerige toiletten met feces en bloed op de muren, vervelende naar uitbuiting riekende arbeidsomstandigheden enzovoort. Medewerkers aan de top spraken zich uit over een opdeling van WhatsApp en Facebook na toenemende zorgen over en antitrust zaak door onze democratische overheden, de EU en VS.

Het probleem wordt in stand gehouden. Het is een slang die zichzelf in de staart bijt en zichzelf langzaam opeet.

Ondertussen houdt de overheid ons een beetje voor de gek: https://wabp.nl/nl/news/angstgevoelens

Terwijl steeds meer Nederlanders binnenshuis blijven en via internet winkelen en bricks en stones winkels verdwijnen, alleen wegens gemak of de Ali Express Free Shipping? Oude mensen zijn niet om een mening gevraagd. Uit peilingen in het veld blijkt dat menig senior met smartphone zich zorgen maakt om veiligheid in de buurt terwijl de misdaadcijfers juist afnemen. Als doorgevraagd wordt halen ze de Buurtapps erbij. Men is tegenwoordig op de hoogte van elk klein incident door de hyperconnectiviteit en de mens is eerder geneigd tot angst dan tot relativering. Het angstgevoel is misplaatst maar het wordt wel degelijk aangejaagd door de hyperconnectiviteit via deze apps. Heeft het WABP het hier mis? Bijkomend leidt het gemis aan de hyperconnectiteit steeds vaker tot een andere angst, het fenomeen "the fear of missing out". Men is dus collectief in een val getrapt maar dit terzijde.

De macht in ons vrije westen is met de neus op de feiten gedrukt. Er is nog veel meer, veel detail maar dat is niet relevant voor deze post. Ik hoop dat er in het kader van die "akelige afhankelijkheid aan Facebook", een op termijn neergaande organisatie, ook door dezelfde machthebbers gekeken gaat worden of er een debat aangevraagd kan worden over de dis-associatie van goede initiatieven (Buurtpreventie) met een twijfelachtige commerciele entiteit (Facebook, WhatsApp).

De vraag is niet wat is de volgende grote hack of leak waar we allemaal aan onderdoor gaan maar "we" wel zelf voor gezorgd hebben en dus collectief verantwoordelijk voor zijn, ook is de vraag niet om een alternatief te promoten wat veiliger is en minder vaak security issues heeft dan het bekende Whatapp. De vraag is gewoon kunnen nieuwe borden in de achtertuinen van u en mij misschien neutraal zijn en niet gekoppeld aan een merk of product waar geen controle op is?

Ik denk dat de macht die nu wakker is geworden en actie onderneemt ook eens naar de gratis reklame voor Facebook mag kijken. Uiteindelijk blijken die "staatsgevaarlijke anarchisten" van vroeger toch niet zo gevaarlijk als men dacht. #wanbeleid en #huureenhacker want voor een paar duizend Euro ontwikkelt een student een goed alternatief voor "WhatsApp Buurtpreventie". Een eigen (schone) app in handen van hetzelfde bestuur hier in Nederland had vanaf het begin al gekozen kunnen worden. De kosten zijn uiteindelijk meer dan de baten.

Dus wordt na alle ellende met Facebook / Whatsapp en de ellende die nog gaat komen misschien op bestuurlijk niveau gekeken om eventuele nieuwe borden in de toekomst wat neutraler op te stellen?
Reacties (9)
04-08-2019, 19:14 door Anoniem
Men is tegenwoordig op de hoogte van elk klein incident door de hyperconnectiviteit en de mens is eerder geneigd tot angst dan tot relativering. Het angstgevoel is misplaatst maar het wordt wel degelijk aangejaagd door de hyperconnectiviteit via deze apps.

Goed verwoord en helemaal waar. De meeste mensen zijn niet in staat om de werkelijke risico's in hun leven in te schatten. Mensen zijn bijvoorbeeld bang voor terrorisme (of worden hier bang voor gemaakt), maar stappen zonder enige angst in hun auto. Driemaal raden waardoor meer mensen sterven.

Nederland - 17 miljoen inwoners - 678 verkeersdoden in 2018
Europese Unie - 508 miljoen inwoners - 25.300 verkeersdoden in 2017
Europese Unie - 508 miljoen inwoners - 13 terreurdoden in 2018

https://www.schneier.com/news/archives/2017/03/this_is_your_brain_o.html
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/16/11-procent-meer-verkeersdoden-in-2018
http://www.europarl.europa.eu/news/nl/headlines/society/20190410STO36615/aantal-verkeersdoden-in-de-eu-infografiek
https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/documents/tesat_2019_final.pdf
04-08-2019, 20:14 door Anoniem
Ik heb te horen gekregen van lokale politieagenten dat inbrekers zich ook aanmelden en toegang hebben tot de WhatsApp groepen.
04-08-2019, 20:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Men is tegenwoordig op de hoogte van elk klein incident door de hyperconnectiviteit en de mens is eerder geneigd tot angst dan tot relativering. Het angstgevoel is misplaatst maar het wordt wel degelijk aangejaagd door de hyperconnectiviteit via deze apps.

Goed verwoord en helemaal waar. De meeste mensen zijn niet in staat om de werkelijke risico's in hun leven in te schatten. Mensen zijn bijvoorbeeld bang voor terrorisme (of worden hier bang voor gemaakt), maar stappen zonder enige angst in hun auto. Driemaal raden waardoor meer mensen sterven.

Nederland - 17 miljoen inwoners - 678 verkeersdoden in 2018
Europese Unie - 508 miljoen inwoners - 25.300 verkeersdoden in 2017
Europese Unie - 508 miljoen inwoners - 13 terreurdoden in 2018

Een groot deel van de toenemende verkeersdoden zal ongetwijfeld ook te maken hebben met smartphones en App gebruik en soortgelijke inclinaties.

Ik zie kinderen op de fiets, afgesloten van de wereld, met een koptelefoon op en tegelijk WhatsAppen. Of Pokemon of een ander spelletje wat via hersenchemische belonings/straf/verslavingsmechanismen de gebruiker uit de realiteit halen en naar een virtualbox of subreality geleiden, voor de App ontwikkelaar betekent het alleen maar geld en kassa.

Die ontwikkelaars krijgen ook veel macht. Via Bigdata weten ze alles over je en kun je algoritmisch gevolgd worden, de volgende stap is het aansturen van gebruikers waarbij de eigen data tegen de gebruiker gebruikt wordt. Het resultaat is dat je leeft in een subreality of een augmented / simulated werkelijkheid die niet strookt met de werkelijkheid met als gevolg botsingen met diezelfde basis werkelijkheid (zoals ongelukken).

Dan zijn er nog partijen die ons willen doen geloven dat de werkelijkheid een simulatie is en de simulatie de werkelijkheid zodat je als Abdul Jihadi gelooft in reincarnatie voor het grote techbedrijf wat maar 1 doel heeft en dat is data genereren. Uit studies blijkt dat angst en collectief trauma de meeste profit genereert in Bigdata (denk aan de verkoop van kranten na een groot incident - gemaakt of niet). Ja wat dat betreft leven we inderdaad misschien toch in een simulatie, een wereld die heel fijntjes berekend wordt op winst. Een soort maakbare samenleving. Vraag de moslims maar, die doorzien het al langer. Nu zijn de christenen aan de beurt, daarna worden die 2 tegen elkaar opgezet, zeg maar 2 levels diep in subreality.

Positieve berichten over verbetering van omstandigheden in kinderdagverblijven en andere Canadese goodnews propaganda kunnen maar niet omgebogen worden in een winst-macht-controle verhaal door TPTB. Te strakke regie, gebrek aan creativiteit? Ook met positieve energie valt er winst te behalen, en invloed en macht, zelfs op mondiaal niveau. Alles draait om energie en dus transformatie. Uit stilstand valt geen winst te behalen. Beweging is de enige constante om inflatie te voorkomen.

Persoonlijk zie ik zelf weinig van terug van die winst en de enige winst die ik momenteel zie voor mij zelf is een ommekeer van de situatie (transformatie = energie = power = winst). Uiteindelijk is alles competitie in het leven, we willen allemaal betere omstandigheden. De rest is bijzaak in het primaire spel van het leven. Wie het minst heeft minder te verliezen. Wie alles heeft of zal krijgen in de nabije toekomst heeft baat bij goede consultancy, bij banken bekend als risk-asset management. Je zult nooit horen wat je wil horen maar dat is beter dan de zoveelste onshore ja-knikker. Het laatste wat je wilt is totale afhankelijkheid van olie of in dit geval menselijke emotie en bigdata. Zo blijf je voor eeuwig in een anti-evolutionaire cirkel wat technologie betreft. Heb je al eens gehoord van een Type 1 Planetary Civilization (Kardashev scale)?

Dat wat de schrijver van dit artikel schrijft over anarchisten vind ik een beetje vervelend klinken. Van mij mag je altijd weerstand verwachten en zint je dat niet moet je dwars door mij heen en ik geloof niet dat je daar wel baat bij hebt. Dan ben ik dood en heb jij nog altijd een probleem.
04-08-2019, 20:48 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb te horen gekregen van lokale politieagenten dat inbrekers zich ook aanmelden en toegang hebben tot de WhatsApp groepen.

In mijn buurt worden de berichten gemodereerd door de beheerders van de groep.

In feite is het ook een soort buurtcontrole. Ik wil wel eens weten hoeveel daders er gevangen zijn met dit systeem want als iets gebeurd in buurt A (2 of 3 straten in 1 groepchat) dan is de dader al een buurt of 2 verder. Het systeem valt of hangt met de mate van betrokkenheid van de wijkagent. Verder is het handig als je op vakantie bent om berichtjes te ontvangen van buurtgenoten maar het zegt ook iets over een gebrek aan echte sociale controle: mensen praten niet meer met elkaar als alles via een digiaal groepje gaat waarvan berichten gemodereerd worden door een toezichthouder. De slimste crimineel die infiltreert gewoon of zet zelf een Buurtapp initiatief op, dan heeft die de volledige regie over alle informatie.
05-08-2019, 00:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik heb te horen gekregen van lokale politieagenten dat inbrekers zich ook aanmelden en toegang hebben tot de WhatsApp groepen.

In mijn buurt worden de berichten gemodereerd door de beheerders van de groep.

In feite is het ook een soort buurtcontrole. Ik wil wel eens weten hoeveel daders er gevangen zijn met dit systeem want als iets gebeurd in buurt A (2 of 3 straten in 1 groepchat) dan is de dader al een buurt of 2 verder. Het systeem valt of hangt met de mate van betrokkenheid van de wijkagent. Verder is het handig als je op vakantie bent om berichtjes te ontvangen van buurtgenoten maar het zegt ook iets over een gebrek aan echte sociale controle: mensen praten niet meer met elkaar als alles via een digiaal groepje gaat waarvan berichten gemodereerd worden door een toezichthouder. De slimste crimineel die infiltreert gewoon of zet zelf een Buurtapp initiatief op, dan heeft die de volledige regie over alle informatie.

Het blijft een burger- initiatief in onze buurt heeft dit overigen ook tot gevaarlijke situaties geleid, gezien de beheerder door krijgen (ook niet altijd) dat de dader in kwestie geregistreerd staat als 'vuurwapen gevaarlijk', zij attenderen de bewonders nadrukkelijk niet zelf achter deze boefjes aan te rennen met knuppels als knokploeg, maar helaas gebeurd het wel. Moet stiekem wel toegeven dat het een mega effect heeft op zo'n heterdaadje! Rennen kunnen ze wel.
Maar goed dat ie uiteaard niet de bedoeling- tot het een keer goed fout gaat.

In mijn Stad zijn alle buurt regio's gekoppeld en de communicatie gaat eigenlijk vrij snel en direct, maar zij kunnen hierdoor ook direct schakelen met de politie zelf die in de wagens zitten. (Of de alamcentrale die ev.t met de heli erachteraan gaat of een motor =] ).

Voor wat betreft inbrekers zullen zij vast en zeker mee kijken, wees daar bewust van en ZEG NOOIT waneer je op vakantie gaat! (Politie althans bij ons, haalt de nummers nog zo nu en dan door een database om te kijken of dit Lebare (Wegwerp simkaartjes zijn) of geregistreerde nummers van boefjes! Maargoed dit soort groepen zijn voor acute (- lees dringende) zaken en niet voor het bespreken van burenruzie's of de plantenbakken op de hoek van de straat, Dat moeten de beheerders er wel duidelijk in vrijwen. Ook moet er zo min mogelijk informatie gegeven worden, wanneer iemand op vakantie gaat of wat dan ook. De zwaste schakel blijft toch altijd diegene die het allemaal niet zo goed begrijpt anno 2019 en toch even vermeld dat ze de komende 6 weken lekker op Aruba zitten! (Huis zal vast leeg zijn).

Afijn, Hier geen gezeik - er wordt echt alleen gebruik van gemaakt indien er echt dikke stront aan de knikker is! (Of was dat nou ook weer niet het doel?).

Maarja het wordt steeds erger en erger, rechersche staat al constant camera beelden op- te eisen en daarbij vragen ze nog eens of je je wilt aanmelden zodat de meldkamer op jou camera's live kan meekijken Ik vind helemaal mooi, maar privacy vind ik toch nog wel erg belangrijk tbh
05-08-2019, 00:31 door Anoniem
"The Facebook team never heard of it. In recent years, real life-size traffic signs promoting Facebook's popular chat application WhatsApp appeared in the streets all over the small European nation of The Netherlands..."
05-08-2019, 00:37 door Anoniem
Het land is te druk,het land word te ingewikkeld,het land word teveel gecontroleerd,
we mogen minder,maar we moeten steeds meer,

Je mag nog wel een smartphone gerbruiken,slimme devices,algoritmes,verdere gedrags-controle op de burgers.
Samen met zijn allen in een vierkant digitaal hokje en binnen de lijntjes,als een brave naieve,volgzame en nederige burger.
Het creeren van de supermens,onlangs kwam er een miljardair in het nieuws,ik had nog niet eerder van deze man gehoord.

Digitale technologieen,die steeds een stapje verder gaan en waar rijke miljardairs aan hebben meegewerkt,en een
extreme figuur zoals jeffrey Epstein "financier",maar ondanks dat de tech-reuzen zeggen dat ze geen geld en niets van hem aangenomen hebben,maar zijn gevaarlijke plannen zitten wel in het digitale ontwikkelings-process en in onze huidige technologieen in de toekomst

The Matrix
08-08-2019, 15:48 door Anoniem
Door Anoniem: Het land is te druk,het land word te ingewikkeld,het land word teveel gecontroleerd,
we mogen minder,maar we moeten steeds meer,

We worden elke dag wakker in virtual insanity, buren veinzen nette wijkmensen te zijn et cetera. Als je ja en amen zegt krijg je in principe alles, nietwaar nette mensen? Als je snapt hoe oscillaties werken dan ben je begripsmatig al voor 20 % uit de digitale schizophrenie van de alles moeten controleren dwangneurose.

En de mensen die gevangen zijn die zien zelf ook geen oplossing, die delen hun cellen op (daarom mogen we steeds minder) maar kunnen geen nieuwe gevangenis bouwen vanuit die positie. De rijken en machthebbers zitten ook allemaal gevangen en met de mondiale populatiegrowth wordt het voor iedereen benauwder, dan weet je dat zij niet degenen zijn waar wij tegen moeten vechten. Wij vechten alleen tegen ons zelf met hulp van anderen ;)


Je mag nog wel een smartphone gerbruiken,slimme devices,algoritmes,verdere gedrags-controle op de burgers.
Samen met zijn allen in een vierkant digitaal hokje en binnen de lijntjes,als een brave naieve,volgzame en nederige burger.
Het creeren van de supermens,onlangs kwam er een miljardair in het nieuws,ik had nog niet eerder van deze man gehoord.

Supermensen en soldaten worden gebouwd door zowel de VS als Rusland als China... dat is oud en openbaar nieuws.

Als je tegen de NWO wil strijden doe je gewoon niks, denk je aan jezelf.. alle geleverde weerstand is voeding en energie. Dit is het grote geheim.

Overigens maakt het niet uit wie de race wint, de uiteindelijke globale smaakjesloze uitkomst is altijd hetzelfde. Met dat besef heb je de race al gewonnen als gewone burgerling.

Epstein is gewoon een offer. Machthebbers hebben ook interne strijd. Die qanon irritante klungelige psyop is een grote flop waar ik een paar hoofdstukken over geschreven heb die alles weerleggen.

Op dit moment is CNN bezig met het belichten van een machtige lobbyclub: The Fellowship. Een van de machtigste organisaties ter wereld. Ik geloof dat CNN toelichtte dat het bij VS presidenten begon bij Eisenhower.
08-08-2019, 19:26 door Anoniem
Gratis reklame voor Whatsapp gesubsideerd is natuurlijk sneu. Dat betekent dat de politici ook niet beter weten dan Whatsapp en misschien ooit van Telegram hebben gehoord maar verder niets anders gebruiken of kennen want het is eenmaal zo gegroeid door populariteit.

Als er straks een schandaal is met Whatsapp bijv een lek van chats van miljoenen mensen dan heb je overal die sneue bordjes staan in het land. Niet goed over nagedacht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.