image

Twitter heeft mogelijk zonder toestemming gebruikersdata gedeeld

woensdag 7 augustus 2019, 17:04 door Redactie, 4 reacties

Gegevens die Twitter over gebruikers verzamelde heeft het mogelijk met advertentiepartners gedeeld, zonder dat gebruikers hier toestemming voor hadden gegeven. Ook heeft de microbloggingdienst mogelijk gerichte advertenties getoond zonder dat het hiervoor persmissie van gebruikers had gekregen.

Twitter laat op de eigen website weten dat het onlangs twee problemen heeft ontdekt met de instellingen van gebruikers waardoor de gekozen opties niet werden gerespecteerd. Dit kan verschillende gevolgen hebben gehad. Van gebruikers die sinds mei 2018 een advertentie voor een mobiele applicatie hebben aangeklikt of bekeken en vervolgens van die applicatie gebruikmaakten, zijn hun gegevens mogelijk gedeeld met meetbureaus en advertentiepartners zonder dat hiervoor door de gebruiker toestemming was gegeven. Het gaat onder andere om de landcode, wanneer de advertentie is bekeken of aangeklikt, het soort advertentie en datum.

Het tweede probleem dat zich kon voordoen had te maken met gerichte advertenties. Sinds september 2018 heeft Twitter mogelijk advertenties getoond op basis van het apparaat van de gebruiker, ook al had de gebruiker hier wederom geen toestemming voor gegeven. De data die dit opleverde heeft Twitter niet gedeeld. De problemen werden op 5 augustus verholpen. Twitter is nog aan het onderzoeken hoeveel mensen er zijn getroffen en wie dit zijn.

Reacties (4)
07-08-2019, 20:53 door Anoniem
Het maakt voor mij wat minder uit, want die advertenties zijn dan voornamelijk Duitstalig omdat ik achter een VPN zit.
In de browser werkt er ook nog een adblocker voor mij. Dus zal er weinig van gemerkt hebben.
08-08-2019, 07:34 door Anoniem
Door Anoniem: Het maakt voor mij wat minder uit, want die advertenties zijn dan voornamelijk Duitstalig omdat ik achter een VPN zit.
In de browser werkt er ook nog een adblocker voor mij. Dus zal er weinig van gemerkt hebben.

Heb je dan niet net als ik ook het probleem dan NOS sommige videos niet laat zien omdat je niet in NL zit volgens hun redenering?
08-08-2019, 09:22 door Anoniem
Stout, de roverheid van Nederland treed hier passend tegenop.
Bedrijf hoeft hier geen winstbelasting meer te betalen.
De hard werkenden wel.
09-08-2019, 10:44 door Anoniem
// de instellingen van gebruikers waardoor de gekozen opties niet werden gerespecteerd//

En daar moet je dus maar steeds op vertrouwen, evenals het niet overschrijven van opties met defaults bij de eerstvolgende update.

De ellende daarvan is dat de default opties meestal alles toestaan en je gegevens dus al doorgestuurd kunnen zijn voordat je de opties weer terug op "niet toestaan" hebt kunnen zetten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.