image

Verzekeraar betaalt afperser 300.000 dollar na datadiefstal

donderdag 15 augustus 2019, 10:09 door Redactie, 3 reacties

Een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd verzekeringen en supportdiensten voor mobiele telefoons levert heeft een afperser 300.000 dollar betaald omdat die dreigde privégegevens van meer dan een miljoen klanten en duizenden medewerkers openbaar te maken. Het gaat om het in Nashville gevestigde Asurion.

De afperser stelde dat hij meer dan 100 terabyte aan data van het bedrijf in handen had, waaronder social security nummers en bankgegevens van duizenden medewerkers, alsmede namen, adresgegevens, telefoonnummers en rekeningnummers van meer dan 1 miljoen klanten. Als Asurion geen 350.000 dollar in bitcoin zou betalen zou de afperser deze data met kranten en concurrerende bedrijven delen. Uiteindelijk betaalde het bedrijf tenminste 300.000 dollar, zo blijkt uit gerechtelijke documenten.

Een ontslagen medewerker is verdachte in de zaak. Nadat de afperser zijn eisen bekend had gemaakt stelde het bedrijf een onderzoek in en ontdekte dat er een bedrijfslaptop miste. Deze laptop was het laatst door de ontslagen medewerker gebruikt. Daarnaast bleekt dat kort voor het ontslag van de man op deze vermiste laptop vier externe harde schijven waren aangesloten en herhaaldelijk verbinding met het bedrijfsnetwerk was gemaakt, zo meldt The Tennessean. De man in kwestie is nog niet aangeklaagd.

Reacties (3)
15-08-2019, 21:57 door Anoniem
De man in kwestie is nog niet aangeklaagd.

Maar de man is wel al betaald... wat een wereld (en wat een boef).
16-08-2019, 16:47 door Anoniem
Zo zie je maar dat data leakage prevention maatregelen helemaal niet duur en tijdrovend zijn, als het mis gaat zijn de kosten nog veel hoger.
19-08-2019, 11:11 door Anoniem
Ze hadden in ieder geval de ligging op orde. Nu nog op tijd inzien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.