image

Texaanse overheid doelwit 'gecoördineerde ransomware-aanval'

maandag 19 augustus 2019, 10:14 door Redactie, 2 reacties

De Texaanse overheid is afgelopen vrijdag het doelwit van een 'gecoördineerde ransomware-aanval' geworden, waarbij systemen van tenminste 23 overheden besmet raakten. Dat meldt het Department of Information Resources (DIR) van Texas.

Volgens het DBIR zijn de aanvallen het werk van één aanvaller en werden met name kleinere lokale overheden getroffen. Naar aanleiding van de aanval zijn verschillende overheidsinstanties en opsporingsdiensten, waaronder de FBI, het Federal Emergency Management Agency en het Texas Military Department begonnen met een onderzoek en het herstellen van de systemen.

Verdere details zijn niet gegeven. Zo is onbekend welke overheden precies zijn getroffen, hoe de infectie zich heeft kunnen voordoen, wat de impact van de ransomware is en wat voor bedrag de aanvaller voor het ontsleutelen van de bestanden vraagt. De namen van de getroffen overheden worden vanwege veiligheidsredenen niet bekendgemaakt, zo laat een woordvoerder tegenover een lokale radiozender weten.

Wel geeft het DBIR verschillende 'best practices', zoals het niet openen van verdachte of onverwachte links en bijlagen in e-mails, het controleren van hyperlinks in berichten, het gebruik van sterke wachtwoorden en het alert zijn op malafide e-mails.

Reacties (2)
19-08-2019, 10:42 door Anoniem
pffff wat een geheimzinnigheid; gewoon een ambtenaar die op een mailtje heeft geklikt en zodoende de boel besmette.
Ook is interessant waarom ze nu al kunnen roepen dat het specifiek één aanvaller betrof...
19-08-2019, 11:42 door Anoniem
Door Anoniem: pffff wat een geheimzinnigheid; gewoon een ambtenaar die op een mailtje heeft geklikt en zodoende de boel besmette.
Ook is interessant waarom ze nu al kunnen roepen dat het specifiek één aanvaller betrof...

Het helpt soms om op de linkjes te klikken en de artikeltjes waar naar verwezen wordt te lezen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.