Privacy - Wat niemand over je mag weten

MinVWS geeft onder anderen dmv "MedMij" stempel en andere initiatieven de impliciete goedkeuring voor schending grondwet art:10, AVG, WGBO enz..

28-08-2019, 09:33 door Anoniem, 12 reacties
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft commerciële bedrijven eigenlijk impliciet goedkeuring om alle patientendossiers-data van ziekenhuizen,huisartsen,apotheken,enz in handen te krijgen, en te verhandelen in binnen en buitenland. Zonder specifieke toestemming of informeren van de personen wiens data feitelijk illegaal verhandeld is.
Daarbij komt ook nog dat een aantal van die bedrijven onze data onversleuteld in de Goooogle & Microsoft cloud in de U.S.A. verwerken.

Volgens het ministerie is dat niet hun bedoeling, en zou het ook niet hun verantwoordelijkheid zijn om te Waarborgen dat de bedrijven die zij bijvoorbeeld dmv "MedMij" stempel toestemming geven om prive-data te mogen krijgen van de zorg organisaties, zich ook aan de afspraken en wettelijke voorschriften houden.
MinVWS wil blijkbaar alleen de "e-health" -> industrie <- bevorderen..En juridisch zou dat op papier ook geen enkel probleem mogen veroorzaken, beweren ze.

Op papier ziet het er vast allemaal goed uit, binnen de ivoren toren van MinVWS. Maar in de werkelijke wereld kan het natuurlijk niet goed komen, als men er bewust voor gekozen heeft om geen adequate waarborging te regelen om die veroorzaakte explosieve data-deling überhaupt in 't oog te kunnen houden en dan fatsoenlijk te kunnen reguleren.
In plaats daarvan heeft MinVWS zich onttrokken aan de verantwoordelijkheden van een overheid richting de medeburgers, door de industie op hun blauwe ogen te vetrouwen....


Gevolg is dat een aantal IT bedrijven zich al jaren ook niet aan de wettelijke en fatsoens basis regels houden, omdat ze zich gesteund voelen door de overheid via MinVWS publicaties en goedkeuring stempels.

Dit is nog eens versterkt door MinVWS betrokkenheid bij projecten zoals Nictiz, en tevens door de eindeloze toevoeging van schimmige koppelingen tussen steeds meer bedrijven en organisaties die ONZE prive informatie 'verwerken' als externe verwerkers, sub-verwerkers, sub-sub-sub-verwerkers, enz. Die elkaar onze data zouden mogen doorspelen op basis van
alleen maar (deels zelf bedachte) verwerkingsovereenkomsten, in naam van de ziekenhuizen,artsen,apotheken,enz ,
Zonder ons als burgers daar over te informeren, en zeker geen expliciete toestemming voor hebben gekregen van de specifieke personen, voor die "externe verwerking" door steeds meer derden.


Het gaat over internationale commerciële handel in complete data sets, incl: BSN,Naam,Geb-datum,Geb-plaats,Geloof,Adres,Postcode,,telnr's,email,IBAN,Burgelijke staat, Dossiers Historie van de afgelopen jaren: Aandoeningen, Medicatie details, Vertrouwelijke Aantekeningen en notities van zorgverleners, Lab test uitslagen, enz.


---
*illegale verwerking
Verwerking in strijd met WBP/AVG,WGBO,WABVPZ en Grondwet Art:10 bepalingen, zoals:

* Noodzaak voor verwerking
* Zorgdragen voor data minimalisatie
* Niet delen met / verkopen aan Derden
* Toestemming voor verwerking door persoon
* Informeren van persoon dat zijn/haar gegevens ook door anderen verwerkt gaan worden
* Geen persoons profilering voor politieke of commerciële doeleinden
* Adequaat beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang
* etc..

"Een patiënt kan met de arts een goede vertrouwensrelatie opbouwen, als hij weet dat zijn rechten worden gewaarborgd." ~ KNMG

www.raadvanstate.nl/@112558/burger-mag-knel/


Feitelijk blijkt nu al onze data, als gevolg van keuzes van de overheid, aan commerciele Derden gegeven te zijn, en is er daarmee geen nut meer van wettelijke bepalingen voor privacy bescherming, En daarmee is er geen rechtsstaat !?
Reacties (12)
28-08-2019, 11:26 door Anoniem
Ik wacht nog ff op je volgende post waarin je bovenstaande beweringen uiteraard nog gaat onderbouwen met verifieerbare feiten.
28-08-2019, 11:43 door Anoniem
bron?
28-08-2019, 23:42 door Anoniem
Ik ga naar bed en lees het morgen nog eens..
29-08-2019, 07:35 door Anoniem
Je hebt iig wat stof doen opwaaien. Wie voelt zich geroepen om dit verder uit te zoeken?
29-08-2019, 08:29 door Anoniem
Je hebt het deels goed en deels fout.

Dit is allemaal overigens gebasseerd op allemaal richtlijnen en met als uiteindelijke doel te besparen op de zorg.
Daarnaast lopen wij ver achter in Nederland met dit zorg systemen en duiken zelfs partijen als Apple en Google in onze markt om hier hun centjes mee te verdienen, dus laten wij aub geen heibel veroozaken wanneer Nederlandse bedrijven op een eerlijke manier iets willen terwijl als een Amerikaanse bedrijf iets in onze strot douwt dat wij dit zonder problemen doorslikken.

Dit is een goede iniatief en uitsluitend bedoeld voor de Nederlandse ziekenhuizen, eerste lijnszorg en revalidatie. Wat kostenbesparend bedoel is en de patient dient zelf toestemming te geven of hij of zij hieraan wilt mee doen dus ik snap jouw probleem niet of ben je slecht geïnformeerd?
29-08-2019, 19:44 door Anoniem
Ik zou zeggen, lees het afsprakenstelsel van MedMij eens door. Daar zit een juridisch kader evenals een informatiebeveiligingskader in. Daar vind je al je antwoorden.
30-08-2019, 09:56 door Whacko
Door Anoniem: Ik wacht nog ff op je volgende post waarin je bovenstaande beweringen uiteraard nog gaat onderbouwen met verifieerbare feiten.
En bronnen ;)

Ik vind het in ieder geval ook een goed idee.

Ik zat toevallig ook net te overwegen een bericht te posten: "over straat lopen geeft Aliens het recht om je te ontvoeren. hierbij hoeft niet gebruik gemaakt te worden van "beams" zoals vaak wordt gedacht. Maar ze kunnen je ook gewoon hun netjes geparkeerde UFO in slepen (nee stadswachten, tegenwoordig betalen die netjes het parkeergeld, dus niks illegaal aan)."

en toen dacht ik nog eens na... dus toch maar niet gepost....
30-08-2019, 10:40 door Anoniem
Door Anoniem: Je hebt iig wat stof doen opwaaien. Wie voelt zich geroepen om dit verder uit te zoeken?

Er waait helemaal niks, en zeker geen stof. Er wordt een verhaal zonder kop en zonder eind neergezet, dat (helaas) waarschijnlijk straks toch weer uitmondt in een eindeloze reeks replies en waar minstens drie keer "Panopticum", "Roverheid" en "Micro$oft"in voorkomt.

Posts als deze zouden een goede motivatie zijn om voortaan in ieder geval voor het starten van een nieuw topic een geregistreerd user ID te hebben.
30-08-2019, 13:57 door SPer
Helaas :
Nederland beschikt niet over een constitutioneel hof, en het artikel 120 van de Nederlandse Grondwet verbiedt bovendien aan de rechter om de wet te toetsen aan de Grondwet. Binnen het Koninkrijk der Nederlanden kent alleen Sint Maarten een constitutioneel hof. In België werd omwille van de staatshervorming in 1980 het Arbitragehof opgericht en geïnstalleerd in 1984, later omgevormd tot Grondwettelijk Hof. In de Verenigde Staten trok het Hooggerechtshof in 1803 de bevoegdheid om de wet te toetsen aan de Grondwet naar zich toe.

ik lees uit bovenstaande dat de grondwet ons niet zal beschermen bij rechterlijke dwalingen.
30-08-2019, 14:46 door Anoniem
Door SPer: Helaas :
Nederland beschikt niet over een constitutioneel hof, en het artikel 120 van de Nederlandse Grondwet verbiedt bovendien aan de rechter om de wet te toetsen aan de Grondwet. Binnen het Koninkrijk der Nederlanden kent alleen Sint Maarten een constitutioneel hof. In België werd omwille van de staatshervorming in 1980 het Arbitragehof opgericht en geïnstalleerd in 1984, later omgevormd tot Grondwettelijk Hof. In de Verenigde Staten trok het Hooggerechtshof in 1803 de bevoegdheid om de wet te toetsen aan de Grondwet naar zich toe.

ik lees uit bovenstaande dat de grondwet ons niet zal beschermen bij rechterlijke dwalingen.

Klopt. En bij de wetsherzieningen die ze in Den Haag nastreven gaat dit niet veranderen. Volgens hen is het de taak van de Eerste Kamer. Maar door de manier waarop de politiek tegenwoordig werkt, gaat dat grotendeels verloren. Want waarom bemoeien de landelijke voorzitters van partijen zich anders met de provinciale verkiezingen? Juist, op die manier willen ze beïnvloeden wie er de leden van de Eerste Kamer gaan stemmen, zodat daar de gewenste samenstelling van leden komt.
30-08-2019, 23:03 door Anoniem
# 3 publieke voorbeelden ter Onderbouwing:

I) "Philips blijft aankopen doen op ICT-gebied, ditmaal met een overname in eigen land. Het zorgtechnologieconcern meldt dat het Forcare heeft overgenomen.
Dat is een bedrijf dat software levert die zorgt voor een soepele overdracht van gegevens tussen verschillende medische systemen.
Ziekenhuizen wereldwijd maken gebruik van de technologie van Forcare. Volgens Philips wordt het steeds belangrijker dat systemen van verschillende zorgverleners goed met elkaar kunnen communiceren. Daarom past de overname in de strategie van het bedrijf, dat graag totaaloplossingen wil aanbieden voor de gezondheidszorg."
* Zie websites forcare.com en Philips Healhcare

II) "PharmaPartners ontwikkelt en beheert zorgsystemen"
* Zie website voor details.
Bijv voorpagina, sectie waar aantal klanten per sector staan.
En voor wat meer details pagina's onder: "Klantcases"

III) "Altijd al willen weten hoeveel patiënten een bepaald geneesmiddel gebruiken? Hoe de verdeling is tussen mannelijke en vrouwelijke gebruikers? En welk deel van de receptuur van de huisarts afkomstig is? Deze en vele andere vragen worden beantwoord met fiSCRIPT, een product waarbij de patiënt centraal staat en, hieraan gekoppeld, het gedrag van de voorschrijver in kaart wordt gebracht.
Uniek voor fiSCRIPT is dat niet alleen de focus op recepten maar ook op gebruikers ligt. Zo brengt fiSCRIPT het aantal individuele patiënten over een bepaalde periode in beeld.
fiSCRIPT is in een aantal varianten beschikbaar. Bij fiSCRIPT Basic ligt de focus op recepten per voorschrijver (huisarts en specialist) en per gebruiker (man/vrouw en leeftijdscategorieën). Bij fiSCRIPT Prime ligt de focus op de gebruiker en toont o.a. het aantal individuele patiënten per product, de verhouding tussen nieuwe patiënten, blijvers en stoppers maar ook switchgedrag en co-medicatie."
* Zie website Farminform.nl


& En zo voorst, en zo voorts.
Velen bedrijven die onze data verwerken zonder dat te melden/vragen aan ons,
Verwerken in verschillende details varianten en op velen locaties in binnen en buitenland..


Bron van topic posting: een interim CISO (met gewetensbezwaar)

Historie:
MinVWS heeft begin 2019 een brief ontvangen met detail informatie en bewijs dossier, over de illegale data stromen van patienten-data van de gehele bevolking. MinVWS steekt direct de kop in 't zand met beredenering dat het niet hun verantwoordelijkheid zou zijn dat bedrijven zich niet aan de warboel van wetten en voorschriften houden als er geen adequate handhaving geregeld is door de overheid zelf. De warboel die MinVWS grotendeels veroorzaakt heeft de afgelopen jaren met roekeloze e-health promotie projecten, en ivoren toren certificering structuren als NEN7510 & MedMij.
MinBZK, MinJenV en OM verwijzen allen door naar de andere ministeries als de vraag gesteld wordt "wie !?" er dan wel voor handhaving van de wetten rond dit onderwerp Verantwoordelijk is.
Kastje -> Muur circus van de ambtenaren binnen onze overheid torentjes :(


Details zijn op verzoek beschikbaar voor onderzoeksjournalistiek.
31-08-2019, 15:09 door karma4
Door Anoniem:
Door SPer: Helaas :
..
ik lees uit bovenstaande dat de grondwet ons niet zal beschermen bij rechterlijke dwalingen.

Klopt. En bij de wetsherzieningen die ze in Den Haag nastreven gaat dit niet veranderen. Volgens hen is het de taak van de Eerste Kamer. Maar door de manier waarop de politiek tegenwoordig werkt, gaat dat grotendeels verloren. Want waarom bemoeien de landelijke voorzitters van partijen zich anders met de provinciale verkiezingen? Juist, op die manier willen ze beïnvloeden wie er de leden van de Eerste Kamer gaan stemmen, zodat daar de gewenste samenstelling van leden komt.

Kletskoek, in een trias politicas heeft de rechterlijke macht geen verband met de regering tweede en eerste kamer.
Bij vrijwel elek rechterlijke uitspraak is er beroep mogelijk om de zaak nog eens te doen. Als je het aflegt in een lange keten dat is er niet een enkel rechter waar iets niet goed gaat.

Regering -> controle door tweede kamer - controle door eerste kamer. Allemaal wetgevende macht.
Natuurlijk vinden degenen die gecontroleerd worden dat bij voorbaat lastig en vervelend. Ik hoor nog net niet ,,, privacy
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.