image

Adware-apps met 280.000 downloads in Play Store ontdekt

woensdag 28 augustus 2019, 11:30 door Redactie, 3 reacties

In de Google Play Store zijn zes Android-apps ontdekt die adware bevatten en meer dan 280.000 keer zijn gedownload. Op het moment van schrijven zijn de apps nog in Play Store aanwezig. Het gaat om de apps Pics Art, Watermark, Cut Out Pro, Cut Out, Blur Editor en Blur Camera.

Zodra gebruikers de apps installeren en starten verbergen die hun icoon, zodat ze niet opnieuw gestart kunnen worden. Vervolgens plaatsen de apps een snelkoppeling naar een "Game Center" app en laten ongewenste advertenties zien. Gebruikers kunnen de apps via de Instellingen-menu verwijderen, zo stelt Lukas Stefanko, onderzoeker van antivirusbedrijf ESET, op Twitter.

Gisteren werd bekend dat er aan de populaire Android-app CamScanner, die meer dan 100 miljoen downloads had, onlangs adware was toegevoegd. Deze app werd door Google uit de Play Store verwijderd

Image

Reacties (3)
28-08-2019, 13:10 door Anoniem
Het is weer eens zover hoor. Voor alle Android/Linux pro's op deze website, je kan nog zo hard schreeuwen over Apple en Microsoft, maar je hoort zelden dit soort berichten over de Apple appstore of de Microsoft/Windows store.
28-08-2019, 13:30 door Anoniem
Men kan klagen dat apple dingen verkeerd of anders doet, maar dit probleem heb je dus niet (of in elk geval zo goed als niet) in de apple iOS store.

Noem het fanboiism, of whatever,. maar bovenstaande gelul met de google play store, en dat die vol staat met 30 kopieen van elke game of app, is gewoon onwerkbaar voor veel mensen.
29-08-2019, 07:55 door Anoniem
Door Anoniem: Men kan klagen dat apple dingen verkeerd of anders doet, maar dit probleem heb je dus niet (of in elk geval zo goed als niet) in de apple iOS store.

Noem het fanboiism, of whatever,. maar bovenstaande gelul met de google play store, en dat die vol staat met 30 kopieen van elke game of app, is gewoon onwerkbaar voor veel mensen.

Maar ze hebben wel lekker zelf de controle is een veel gehoord argument om voor Android te kiezen.
Nou, heerlijk toch die vrijheid om malware te kunnen installeren ;-)

Met Android geef je niks om je privacy en veiligheid, met iOS geef je wat flexibiliteit en eigen controle op.

Hoeveel voorstanders van controle over hun eigen device hebben controle over de software in hun auto, TV, thermostaat, koelkast, Chomecast, etc. etc. Een device moet zo ontworpen zijn dat je die controle helemaal niet nodig hebt en dat heeft Apple goed voor elkaar, dat is een belangrijke reden waarom er zo weinig problemen met o.a. malware zijn op iOS devices.

Is er al een jailbreak voor een Tesla ..... ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.