image

Opnieuw Amerikaans schooldistrict besmet met ransomware

woensdag 28 augustus 2019, 13:39 door Redactie, 5 reacties

Opnieuw is er een Amerikaans schooldistrict door ransomware besmet geraakt. Het gaat om het schooldistrict van New Kent County dat meer dan 3100 leerlingen heeft. De ransomware versleutelde allerlei bestanden en documenten van het district, waardoor die niet meer toegankelijk zijn.

"We kunnen veel van de documenten en data die de faculteit en medewerkers hebben gemaakt niet benaderen en dit zorgt voor een onnodige belasting nu we school op tijd willen laten beginnen", aldus de directeur van het schooldistrict. Begin september zullen de scholen in het district weer van start gaan. Het schooldistrict stelt dat het nu druk bezig is om alle systemen te herstellen.

Hoe de infectie zich heeft kunnen voordoen is niet bekendgemaakt. Ook laat het district niet weten of het losgeld zal worden betaald. Gegevens van medewerkers en kinderen zouden niet zijn buitgemaakt, zo meldt WTKR. Onlangs besloot het schooldistrict van Rockville nog 100.000 dollar te betalen om door ransomware versleutelde bestanden te ontsleutelen en zag een ander district zich vanwege ransomware genoodzaakt om de start van het schooljaar twee keer uit te stellen.

Reacties (5)
28-08-2019, 14:23 door Anoniem
Zouden ze in Amerika ook schrijven over ransomware in Europa,bijvoorbeeld een school in Zwabberdam of Tietsjerktraveen?
29-08-2019, 06:10 door Anoniem
Door Anoniem: Zouden ze in Amerika ook schrijven over ransomware in Europa,bijvoorbeeld een school in Zwabberdam of Tietsjerktraveen?

Wat denk je zelf? Het gros van de amerikanen is ultra-nationalist, al weten ze het zelf niet, maar iedere wedstrijd wordt gestart met het volkslied en dan gaan al die rechterhandjes naar de richting van het hart. En als ze ultra-nationalist zijn, dan doet de rest van de wereld niet meer mee. Maar ikzelf geef niet zoveel meer over die plastic maatschappij.
29-08-2019, 10:22 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 29-08-2019, 10:22
Door Anoniem: Zouden ze in Amerika ook schrijven over ransomware in Europa,bijvoorbeeld een school in Zwabberdam of Tietsjerktraveen?

Snel censuur erover en in de doofpot? Wil je dat het liefste doen met berichten over ransomware? Nou, ik wil graag alles weten!
29-08-2019, 11:07 door Anoniem
alles weten maakt niet gelukkig
29-08-2019, 23:01 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: alles weten maakt niet gelukkig

God weet alles, denk je dat zij of hij of het ongelukkig is?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.