image

Mozilla-directeur Chris Beard kondigt afscheid aan

donderdag 29 augustus 2019, 15:50 door Redactie, 2 reacties

Mozillas directeur Chris Beard heeft zijn afscheid aangekondigd, wat inhoudt dat de opensourcesoftwareontwikkelaar een nieuwe ceo moet zoeken. Beard leidde Mozilla de afgelopen 5,5 jaar, maar laat weten dat hij na dit jaar een stap terugdoet om meer tijd met zijn gezin door te brengen.

Volgens de directeur die in april 2014 aantrad staat Mozilla er beter voor dan ooit en zijn alle voorwaarden aanwezig om het momentum voort te zetten. Mozilla is nu opzoek naar een nieuwe directeur. In het geval deze zoektocht langer duurt dan gepland zal Mitchell Baker de rol van interim-directeur vervullen. Mozilla heeft zich de afgelopen sterk gemaakt voor privacy op het web en verschillende aanpassingen aan de eigen browser Firefox toegevoegd om online tracking te blokkeren.

"De komende maanden zal ik de nieuwste producten, technologie en beleidswerk met jullie delen die nu in ontwikkeling zijn. Ik ben vol vertrouwen dat de beste dagen voor Mozilla nog moeten komen", aldus Beard, die in een adviserend rol bij Mozilla betrokken blijft.

Reacties (2)
29-08-2019, 20:07 door Anoniem
Mozilla heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt om allerlei zinloze troep en nutteloze functies toe te voegen aan iets dat een browser en mailcliënt had moeten blijven. Als directeur van Mozilla zou je je toch kapot moeten schamen...
30-08-2019, 08:17 door Bitje-scheef
Door Anoniem: Mozilla heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt om allerlei zinloze troep en nutteloze functies toe te voegen aan iets dat een browser en mailcliënt had moeten blijven. Als directeur van Mozilla zou je je toch kapot moeten schamen...

Ja en nee.

Ja - als de toevoegingen geen hout snijden en totaal de plank mis slaat
Volgens mij viel dit wel mee.

Nee - een product moet evolueren om zijn bestaansrecht te behouden, zeker in de IT.
Kijk naar Google Chrome, is een platform op zich met al zijn plugins en extra features. Ook hier een hoop onzin van buitenaf gezien, maar soms net dat ene stapje vooruit om een interessant product toe te voegen (wellicht niet voor iedereen).

Maar goed, ik ben een fan van Mozilla.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.