image

EFF en Mozilla vragen Venmo om transacties privé te maken

donderdag 29 augustus 2019, 12:03 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF en softwareontwikkelaar Mozilla hebben PayPals betaaldienst Venmo in een open brief gevraagd om financiële transacties van gebruikers standaard privé te maken. Op dit moment zijn transacties namelijk standaard openbaar.

Via de Venmo-app kunnen gebruikers geld overmaken en ontvangen. De betalingsdienst biedt zich aan als een oplossing om eenvoudig rekeningen te delen. Deze transacties zijn standaard openbaar en worden via verschillende "feeds" aan de wereld getoond. Volgens de EFF en Mozilla kan dit allerlei privé-informatie onthullen over wat gebruikers met elkaar doen en met wie ze omgaan.

Gebruikers hebben wel de mogelijkheid om hun transacties te verbergen, maar er is geen manier om dit met de vriendenlijst te doen. "Dat houdt in dat iedereen kan achterhalen wie je regelmatig betaalt, waardoor er een openbaar dossier wordt aangelegd van je persoonlijke en professionele contacten", aldus de EFF en Mozilla. Eerder demonstreerde onderzoeker Hang Do Thi Duc hoe de openbare data is te gebruiken om drugsgebruik en relaties onder gebruikers vast te stellen.

In de brief wordt Venmo dan ook opgeroepen om transacties standaard privé te maken en gebruikers privacyinstellingen voor hun vriendenlijst te geven. De EFF en Mozilla noemen het negeren van de privacy van gebruikers alarmerend, aangezien het bedrijf aan het groeien is en gebruikers mogelijk denken dat hun gegevens privé en veilig zijn.

Image

Reacties (2)
29-08-2019, 18:01 door Reinder
Wat is dat toch voor een vreemde vorm van exhibitionisme van zoveel mensen, om alles wat ze doen en laten te delen via dit soort apps. Je moet toch als gebruiker wel begrijpen dat als jij de transacties van anderen kan zien, dat die anderen dan jouw transacties kunnen zien? Als je zo'n lijst van transacties onder ogen krijgt moet er toch een belletje gaan rinkelen zou ik denken.. Is het een soort dwang om te moeten bewijzen hoe gewoon je wel niet bent of zo?
29-08-2019, 22:45 door Anoniem
Door Reinder: Wat is dat toch voor een vreemde vorm van exhibitionisme van zoveel mensen, om alles wat ze doen en laten te delen via dit soort apps. Je moet toch als gebruiker wel begrijpen dat als jij de transacties van anderen kan zien, dat die anderen dan jouw transacties kunnen zien? Als je zo'n lijst van transacties onder ogen krijgt moet er toch een belletje gaan rinkelen zou ik denken.. Is het een soort dwang om te moeten bewijzen hoe gewoon je wel niet bent of zo?

Het is eerder een geestesziekte, die overigens ook op andere vlakken bestaat, Tonen hoeveel poen je hebt en die poen ook flink verkwistend uitgeven hoort er ook bij. Het is de mentaliteit van een degenererende 'beschaving'. Dat gebeurde de Romeinen overigens ook al eens, en ook de Fransen met hun Zonnekoning.
Om over de Katholieke Kerk met zijn sexuele excessen maar niet te hard te praten....

Alleen is deze massale gekte nu wel wat riskanter voor de mensheid met al die idiote massavernietigingswapens. Maar de mensheid is momenteel flink 'van het padje af' en zal de rekening daarvan binnen 100 jaar wel gepresenteerd krijgen in de vorm van een massale uitroeiing, ofwel door oorlog, ofwel door ziekten, ofwel door massale overstromingen of andere milieukwesties.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.