image

Televisies voor het eerst onderdeel populaire hackwedstrijd

donderdag 29 augustus 2019, 13:18 door Redactie, 2 reacties

Hoe goed zijn met internet verbonden smart-televisies eigenlijk beveiligd? Dat is een vraag die tijdens de komende Pwn2Own-hackwedstrijd in Tokio zal worden beantwoord. Twee keer per jaar vindt Pwn2Own plaats, waarbij onderzoekers worden beloond voor het demonstreren van onbekende kwetsbaarheden.

De voorjaarseditie van Pwn2Own richt zich voornamelijk op browsers, virtualisatiesoftware en kantoorsoftware. De editie die elk najaar plaatsvindt, en begon in Amsterdam, had het oorspronkelijk alleen op smartphones voorzien. Vorig jaar werd er met Internet of Things-apparaten een nieuwe categorie toegevoegd. Dit jaar is het aantal te hacken apparaten verder uitgebreid naar 17, waaronder wearables en smart-televisies.

Voor een succesvolle aanval op een Sony X800G- en Samsung Q60-tv waarbij het lukt om de televisie te compromitteren en gevoelige informatie te stelen wordt een beloning van 15.000 dollar uitgekeerd. Daarmee zit de beloning voor een "tv-hack" aan de onderkant van het prijzengeld. Een succesvolle aanval via internet op een router van TP-Link of Netgear wordt met 20.000 dollar beloond. Ook routers zijn voor het eerst onderdeel van Pwn2Own.

De grootste geldbedragen zijn echter te verdienen met aanvallen tegen de Google Pixel 3 XL en Apple iPhone XS Max. Wanneer het lukt om de smartphones via wifi, bluetooth of nfc aan te vallen ontvangen onderzoekers een bedrag van 60.000 dollar op hun rekening. Een aanval via mms of sms is goed voor 75.000 dollar. De hoogste beloning dit jaar is voor een succesvolle aanval via baseband, waarbij het toestel met een kwaadaardig basisstation verbinding maakt. Een dergelijk aanval levert 150.000 dollar op. Wanneer het de onderzoekers lukt om ook code op de applicatieprocessor uit te voeren wordt er een aanvullende 150.000 dollar uitgekeerd. Pwn2Own vindt plaats op 6 en 7 november.

Reacties (2)
29-08-2019, 20:23 door Anoniem
Totale haxx, gewoon op de teevee.
01-09-2019, 12:22 door Anoniem
Mijn smart tv staat nu uit op 6 en 7 november .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.