image

Facebook bevestigt lek in Messenger-app voor kinderen

donderdag 29 augustus 2019, 14:07 door Redactie, 1 reacties

Facebook heeft bevestigd dat er een fout in de Messenger-app voor kinderen zat waardoor die aan gesprekken konden deelnemen met mensen die niet door hun ouders waren goedgekeurd. De fout zou sinds oktober 2018 in Messenger Kids aanwezig zijn geweest en is inmiddels verholpen.

De sociale netwerksite laat dat weten in een antwoord op vragen van de Amerikaanse senatoren Ed Markey en Richard Blumenthal. Messenger Kids is een op kinderen gerichte chat-app. Facebook stelde dat kinderen via de app alleen kunnen chatten met gebruikers die door hun ouders zijn goedgekeurd. Door een fout in de app was het echter mogelijk om deze beveiliging te omzeilen en met vreemden te communiceren.

De senatoren wilden dan ook weten hoe lang deze fout al in de app aanwezig was, wanneer het probleem werd gevonden en of Facebook ouders hierover heeft gewaarschuwd. Ook moest Facebook laten weten of ouders kunnen achterhalen of hun kinderen aan niet goedgekeurde groepschats hebben deelgenomen en welke beveiligingsmaatregelen er in de app zijn genomen.

In een antwoordbrief die door persbureau Reuters is ingezien erkent Facebook de fout en stelt dat die sinds eind vorig jaar aanwezig was. Het bedrijf zou maatregelen hebben genomen om herhaling van een soortgelijke fout te voorkomen. De senatoren laten in hun antwoord op de brief weten dat ze teleurgesteld zijn dat Facebook geen uitgebreide review van Messenger Kids heeft uitgevoerd om aanvullende bugs en privacyproblemen te vinden.

Reacties (1)
29-08-2019, 14:47 door Anoniem
Facebook begint inmiddels al op jonge leeftijd data te verzamelen zodat ze een heel nauwkeurig profiel kunnen opstellen om later te gaan verkopen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.