/dev/null - Overig

Kamerleden, kinderen en gokken

01-09-2019, 14:38 door Anoniem, 9 reacties
Beste kamerleden,

Ik heb zelf geen goksites. Wel verzoekjes om ze te maken. Maar geen zin in, want ik ben al eens rijk geweest. Maar heb gelukkig leukere dingen gevonden in het leven.

Ik maak wel sites. Ook sites die wellicht minder geschikt zijn voor kinderen. Ik maak me wel zorgen om kinderen. Ik ben nog van de tijd dat als pappa ons niet meer kon dragen, dat we dan maar zelf moesten lopen. En leren niet in de weg te lopen als er grote mensen aankwamen.

Heeft u de buggies van vandaag wel eens gezien? Hoe ze groter en groter worden? En hoe de kinderen erin ouder en ouder worden? Nog vrolijk worden rondgereden tot op het gewicht dat niet alleen mijn vader ze meer kan tillen, maar heel de familie niet? Tussen ons, als er zo een baby-Humner een terras op wordt geduwd, en alles aan de kant moet, dan zou ik wel eens willen vragen of die kar meekwam tijdens de bevalling. Of dat die later gekocht is? Maar dat is niet leuk om te zeggen. Sommige humor hou je beter voor jezelf. Dan kun je de dag beter aan ook.

Ik lees over gokken. En kinderen online. En ik maak websites.

Beste kamerleden. Ik kan niet zien of er een minderjarige de site opent. Ik zie enkel "devices". Dat kan van alles zijn. Ook een zwakbegaafde van 50. Ik weet dat niet.

Wat ik wel weet is dat in mijn tijd alles onder de 18 onder ouderlijk toezicht stond. Dat als je een ruitje van de buren kapot maakte, dat de WA verzekering van je ouders dat dekte. Want die waren aansprakelijk. Volgens mij bestaat die wet nog steeds. Maar had u zich als kamerlid wat weinig kunnen inlezen in de materie. Want je zult maar zomaar kamerlid mogen worden. En de media zijn meedogenloos. Het zelfde trouwens voor zwakbegaafden. Alsook dementen en faillieten. Die werden onder curatele, zeg maar gerust, toezicht gesteld. En alles was prima geregeld. Ook dat is volgens mij nog steeds zo.

Waar ik me wel toenemend aan stoor zijn die ouders die menen dat omdat ze met 1 wip eens hebben liggen biggen, menen dat de hele straat daarvoor maar verbouwd moet worden. Iedereen aan de kant! En los het maar op. Het is natuurlijk wel electoraat, dus ik begrijp het egoistisch motief van politici wel, om hier aandacht aan te besteden. Voor je het weet moet je de rest van je carriere slijten bij de nationale bibliotheekvereniging. Of in de raad van bestuur van het blindengeleidefonds. Ik erken dat angstbeeld.

Het zou echter slecht zijn voor het aanzien van het vak van kamerlid als jullie domme vragen zouden stellen. Want als "website" "zie" je enkel een telefoon. Of een PC. Niet wie hem vasthoudt.

Waar u wel eens vragen over mag stellen is over waar ouders het liefst hun ouderlijke verantwoordelijkheid leggen. Hun voogdij. Bij zichzelf of bij de staat. Want als de ouders juichend roepen bij de staat, kijk dan eens naar de rijke historie van het Verenigd Koninkrijk. Daar werden alle kinderen uit kansloos geachte gezinnen gewoon op de boot naar Australië gezet. Om daar geadopteerd te worden. Een paar honderd duizend, meen ik, zijn zo naar een beter leven gevaren. Ook voor de staatsbegroting niet slecht want dat scheelde een vermogen aan sociale uitkeringen en maatschappelijk werkers.

Ik wens u veel verstandige vragen in die Tweede Kamer.

Ik maak al 30 jaar sites. En als ik denk dat ik met een kind te maken heb, dan handel ik al 30 jaar naar geweten. Altijd al gedaan en nooit een politicus over moeten raadplegen. Zeker niet die van nu. Want de meeste zijn van die luie buggiekleuters van na mijn tijd. Met veel likes. Op de Facebook.
Reacties (9)
02-09-2019, 14:40 door Anoniem
Had dit niet gewoon in één alinea gekund in plaats van in en lang en ratelend relaas?
02-09-2019, 15:21 door Tintin and Milou
TLDR

Graag summary van 2-3 regels?

Of begin anders een blog ergens op het grote boze Internet.
02-09-2019, 15:53 door Anoniem
Dit is een leuke posting. Eigenlijk gaat deze zo goed in op de kern van het probleem dat de meeste lezers het net zo min snappen als politici de wetgeving. Ik heb eindelijk weer eens een stuk op security.nl met een glimlach gelezen. Dat zou vaker moeten gebeuren.

The Kind of Story We Need Right Now.
Zoek daar maar eens naar op YouTube. Dit soort verhalen hebben we meer nodig.

Peter
02-09-2019, 17:30 door Anoniem
Valt mij nog mee dat T-babyboomer-S niet met de ""oplossing"" komt dat we voortaan eerst met DigiD moeten inloggen alvorens we online kunnen.

Dat is precies de achterliggende gedachte(n) dat dit soort zaken de MSM in geslingerd worden.
02-09-2019, 18:33 door Anoniem
Als je geen checks inbouwt kan je niet zien wie van je website gebtuik maakt, nee.

Wat ik vooral belachelijk vind is dat bij sommige websites kinderen wel geld in een account kunnen stoppen, iets kunnen winnen en dat bij uitbetaling pas gecheckt wordt of ze wel oud genoeg zijn om uitbetaald te worden. Als webontwikkelaar bedenk je dat waarschijnlijk niet, maar als het zo bouwt ben je even erg als degene die dat bedacht heeft.
02-09-2019, 19:52 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is een leuke posting. Eigenlijk gaat deze zo goed in op de kern van het probleem dat de meeste lezers het net zo min snappen als politici de wetgeving. Ik heb eindelijk weer eens een stuk op security.nl met een glimlach gelezen. Dat zou vaker moeten gebeuren.

The Kind of Story We Need Right Now.
Zoek daar maar eens naar op YouTube. Dit soort verhalen hebben we meer nodig.

Peter

Inderdaad, het is een post met een dubbele bodem voor wie kan coden. Een beetje "gemaakt" en moeilijk te lezen. Natuurlijke talenten verdwijnen namelijk met onze hersenen in de microgolven ;-) Ik ben zelf al afgehaakt na de eerste 3 zinnen. Dus kun je het even gewoon kort en krachtig samenvatten? Mijn hersenen trekken dit niet... ik ben een halve robot... Beep beep kill kill System Error grote mensen lopen in de weg BEEP BEEP. System Failure. Economy crash.
02-09-2019, 20:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd door moderator]
02-09-2019, 20:32 door Anoniem
Alles oud is weer nieuw! Het probleem in deze "maat-schappij" (als in kame-raad, niet als in "gezonde maat") is dat de boomers geprofiteerd hebben van de huizenbubbel en met een extra huisje en oude wetten van het sociale stelsel (voor de herzieningen) niets te klagen hebben. Ze zitten hoog en droog en als de AfD in Duitsland op TV is zappen ze het weg vanaf de Chesterfield sofa of de designstoel in de transparante "niets te verbergen" minimalistische villa.

De boomers nemen geen verantwoordelijkheid maar hebben meer geprofiteerd van alles wat door hun ouders is opgebouwd na de oorlog en generatie Y en nu generatie X moeten werken voor de instandhouding van het luxeleventje van de boomers. Ondertussen spelen een paar landen onder een hoedje om de ECB onder druk te zetten waar de staatsomroep NOS zelfs de burgers angst inboezemt door de prettig ogende Dionne te laten zeggen dat geld op de bank ons volgend jaar misschien geld kan gaan kosten. Angstcultuur, de laatste troef.

De boomers maken zich "zorgen" maar de zorgen om de ander zijn altijd de zorgen om zichzelf...

Ja die offeren hun eigen kinderen nog zolang de weg van cradle to grave geplaveid is met comfort want gewenning. Af en toe naar de klaagmuur als het even niet meer gaat. Ik ben iemand die graag boomers helpt (het beste van 2 werelden) want van techniek snappen ze niets en de kinderen van nu zijn verknocht aan hun smart-"shit". Je kunt best zeggen dat er sprake is van een herinvoering van slavernij en kindermishandeling.

De meeste boomers maakt dat niets uit maar vroeg of laat raakt het hen als de nieuwe generaties het niet meer pikken. Je moet als kind wel oogkleppen op hebben om niet te zien waar de rijkdom echt zit. Ik hoorde gisteren nog een boomer zeggen "je moet luisteren" hij was nerveus en hij trok maar aan zijn oren. Als of hij bezeten was of niet durfde te praten. Dit is de toekomst denk ik dan. Ik denk dan "jij moet nu de pamper om" en ik weet dat ik gelijk heb. Maar gelijk krijgen is wat anders! Boomers waar je niks aan hebt maar er in stilte tussenuit knijpen in een SHTF scenario.

"Laat de kinderen onderling maar vechten". Vooral die smartphone jugend daar komen vast mooie beleidsmakers van... Not. Er is sprake van jaloezie. Ik ben zelf geen kind maar ik weet dat mensen graag projecteren en jaloers zijn. Steken in je rug en een samenwerking. Nou ja zet dan maar Hotel California op ("prisoners of our own device") en blijf rondjes lopen. Heeft de jeugd geen subsidies meer verdiend of betere huisvesting?

Ik heb in mijn eentje meer gedaan dan complete groepen vrijwilligers met mijn 'werk'. Daar zit veel jaloezie bij. Afgunst, controle dwang en neuroses. Bij zulke lui ligt het probleem altijd bij de ander. Die gaan ook verliezen. Advies wil men niet want "verschil in niveau". De losers die zitten in de achterkamertjes. Ik laat de praktijk voor zich spreken. Oom Pieter die graag wegen Baant voor anderen zal het eerst zijn verstand verliezen. Dan zit hij aan de TV gekluisterd de hele dag te kijken naar As The World Turns of Groundhog Day.

U bent oud, geef het stokje nu maar. Uw honden willen er mee spelen en nu bent duidelijk toe aan een geriatrische goedkeuring door de "bedrijfsarts" van de zorginstelling. De honden neem ik ook maar mee want die verdienen ook een redelijk leven. We willen naast kindermishandeling namelijk geen dierenmishandeling erbij.

De controle dwang van sommige zelfverklaarde "ouderen" die het altijd beter weten tot in de seniele jaren moet eens stoppen. Kinderen zijn veel handiger en soms vroeg wijs en heel vaardig met techniek en spelen. Laat ze gewoon eens wat vaker met rust dan komt het misschien nog goed.

Maar hou uw door u verkleuterde kinderen uit mijn buurt want ik zoek mijn eigen gezelschap. Inderdaad, op mijn niveau. En nu niet janken dat ik maar LBO heb en u double Phd.
02-09-2019, 20:35 door Anoniem
[Verwijderd door moderator]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.