Poll
image

Een smart home is een:

maandag 2 september 2019, 11:28 door Redactie, 13 reacties
Happy home
14.84%
Hacked home
60.44%
Hodor
24.73%
Reacties (13)
02-09-2019, 11:52 door Anoniem
De meeste IoT rommel van China bevat een backdoor of verouderde software met lek erin. Beter met de vingers vanaf blijven. Zelfs als bekende binnen het vak, je hebt er weinig aan want je zult al het netwerk verkeer moeten blokkeren, en dan is dat ding min of meer waardeloos.
02-09-2019, 14:18 door Anoniem
Een smart home is vooral een home zonder privacy, over het algemeen moet alles via de united cloud iot blockchain.
02-09-2019, 15:32 door Anoniem
Voor de gemiddelde gebruiker is het zeker een 'hacked home', maar voor de expert biedt die goedkope Chinese rommel ook juist kansen voor een cloud-less open source oplossing.
Zie https://media.ccc.de/v/35c3-9723-smart_home_-_smart_hack#t=21 en https://github.com/ct-Open-Source/tuya-convert
02-09-2019, 18:58 door Anoniem
In de serie Mr. Robot zit een mooie scene.

Daarin wordt een smarthome gehackt waardoor de bewoonster gedwongen is naar een hotel te vluchten. De hackers gaan dan de woning in als zij weg is.
03-09-2019, 11:05 door dutchfish
Een smart home is (vroeg of laat) een hacked home.

Dit komt door de slechte ondersteuning als het gaat om lange termijn software en firmware updates. Ook de termijn waarin een zero day wordt opgelost in de vorm van een firmware update is op zijn zachts gezegd 'knudde'.

Ik pleit daarom voor een wettelijke verplichting dat een smart device na het verstrijken van de support periode, automatisch dom wordt gemaakt, waarbij zoveel als mogelijk de functionaliteit van dit device intact wordt gelaten. Als voorbeeld een camera die van een cloud dienst gebruik maakt. De gebruiker heeft in mijn optiek 'altijd' het recht om deze cloud functionaliteit uit te schakelen; met andere woorden, het recht om het device 'dom' te maken. in dat geval kan de camera nog altijd worden gebruikt in het local lan.

Er zijn veel meer voorbeelden te bedenken met ander type devices, maar het principe blijft hetzelfde. Als 2e voorbeeld de kwetsbare TVs van dit moment die al enkele jaren oud zijn. Ik ril al van de gedachte dat dit je verwarming of je koelkast is.

Zonder deze voorwaarden is een 'smart home' extreem kwetsbaar!

Mijn 2 centen,

dutchfish
04-09-2019, 13:02 door Anoniem
Ik pleit daarom voor een wettelijke verplichting dat een smart device na het verstrijken van de support periode, automatisch dom wordt gemaakt, waarbij zoveel als mogelijk de functionaliteit van dit device intact wordt gelaten.

Ik pleit voor apparaten die standaard dom werken, en optioneel omgezet kunnen worden naar lokaal netwerk, en na de nodige hordes, de cloud. Bij afloop van de support-periode moet het apparaat automatisch naar optie 1 (of 2) terugvallen.

Dus:
1. dom
2. lan
3. wan/cloud

Dit voorkomt heel veel missers. Maar niet alle.
Liefst de cloud helemaal verbieden bij een smart home.


Een echt smart home heeft een A.I. om alles te regelen en te beveiligen. (of nog beter een Restricted Intelligence)
Tot die tijd is een smart home niet meer dan een achterlijk home. het equivalent van een holbewoner.
04-09-2019, 14:20 door Anoniem
Er wordt alleen maar gekeken naar de functionaliteit en niet naar de veiligheid (of kwaliteit) door consumenten en producenten. In China zijn bedrijven verplicht mee te werken met de overheid en moeten dus hun steentje bijdragen aan de spionageactiviteiten van de overheid.

Niet dat de Amerikanen ook maar een haar beter zijn. Dus tenzij het een volledig Europees product is wat volledig voldoet aan al die wetjes en regeltjes die we hier hebben, komt er niets de deur in.
04-09-2019, 18:14 door Anoniem
...huis zonder 'smart' rotzooi.
05-09-2019, 10:55 door Anoniem
Maar voor de fabrikant wel leuk geld verdienen met zo'n smarth home, drie jaar updates en dan moet
je nieuwe spullen kopen.
06-09-2019, 09:34 door Anoniem
Wat is (een) hodor???????????????????
Ik versta ook Nederlands, hoor!!
06-09-2019, 22:44 door Anoniem
Het kan nooit kwaad om qua evaluatie alles eens om te draaien. Wat nu als het commerciële doel is zoveel mogelijk stupid homes met artificial stupidity te verkopen?
Geld hou je het meeste in je zak als je je regelmatig afvraagt of je iets wel écht nodig hebt. En je privacy trouwens ook.

Je kunt nog altijd gewoon analoog smart zijn. Dat is veel goedkoper. En je houdt alles lekker voor jezelf. Als iedereen alles al over je weet en meent te kunnen voorspellen wat je dan logischerwijze daarna gaat doen en kopen, dan is er toch geen reedt meer aan om te leven? Dan moeten al die smart huizen maar smart bedenken hoe ze zelf de huur betalen. Want dan ben ik al lang verhuisd. Liefst zonder dat ze dat aan meenden te zien komen. Het brood zonder korstjes moeten ze maar aan de eendjes voeren.
08-09-2019, 16:34 door Anoniem
Een smart home is niet te hacken,
lekt geen informatie naar derden,
is zo storingsvrij als maar kan,
en als er toch een storing mocht optreden (door bijzondere omstandigheden) wordt dit herkent en herstelt het zichzelf vanzelf binnen een redelijke tijd zonder dat er schadelijke dingen gebeuren.
(Hodor dus)
09-09-2019, 08:53 door Anoniem
Door Anoniem: Wat is (een) hodor???????????????????
Ik versta ook Nederlands, hoor!!

Hodor heeft te maken met een beroemde serie Game of Thrones. Ze hebben het als een grap erbij gezet...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.