image

Tor Project kondigt einde van Orfox-browser aan

woensdag 4 september 2019, 11:10 door Redactie, 2 reacties

In mei van dit jaar lanceerde het Tor Project de eerste stabiele Tor Browser voor Android waarmee gebruikers via het Tor-privacynetwerk kunnen browsen. Voordat de browser verscheen konden Androidgebruikers de afgelopen jaren via Orfox het Tor-netwerk gebruiken.

Orfox is een browser die op de broncode van Tor Browser is gebaseerd en in september 2015 uitkwam. Het was een oplossing voor mensen die ook op hun Androidtoestel via Tor wilden browsen. De browser is ontwikkeld door het Guardian Project en werd de afgelopen jaren meer dan 14 miljoen keer geïnstalleerd. Op dit moment heeft de browser 1 miljoen actieve gebruikers.

Nu het Tor Project met een eigen browser is gekomen is besloten met de ontwikkeling van Orfox te stoppen. Gebruikers van de browser zullen nog één laatste update ontvangen waarin wordt gelinkt naar een pagina om Tor Browser voor Android te installeren, zo laat het Tor Project weten.

Reacties (2)
04-09-2019, 13:00 door Anoniem
Er is in al die jaren van het bestaan van Orfox nooit een final versie verschenen. Alleen maar alphas, betas en rc1 2 3 etc.
Ben blij dat tor project met eigen torbrowser voor android is gekomen. Dat werd tijd! Nu nog een nieuwe orbot van tor project uitbrengen!
10-09-2019, 18:14 door Anoniem
Door Anoniem: Er is in al die jaren van het bestaan van Orfox nooit een final versie verschenen. Alleen maar alphas, betas en rc1 2 3 etc. Ben blij dat tor project met eigen torbrowser voor android is gekomen. Dat werd tijd! Nu nog een nieuwe orbot van tor project uitbrengen!

Er wordt verder geen nieuwe versie van de Orfox app meer uitgebracht, want de onlangs ontwikkelde nieuwe app 'Tor Browser for Android' vervangt in zijn geheel de combinatie van 'Orbot plus Orfox' van voorheen.

https://guardianproject.info/2019/09/03/tor-project-orfox-paved-the-way-for-tor-browser-on-android/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.