image

Politie pakt verdachte op voor inbraak op socialmedia-account

woensdag 4 september 2019, 12:27 door Redactie, 6 reacties

De politie heeft afgelopen zondag een 36-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het inbreken op een socialmedia-account. Het account was van een 30-jarige vrouw die de inbraak op 7 juli van dit jaar ontdekte en vervolgens aangifte van computervredebreuk deed.

Via onderzoek weet de politie uiteindelijk de identiteit van de verdachte te achterhalen, waarna die afgelopen zondag werd aangehouden. Tevens werden tijdens de doorzoeking verschillende telefoons in beslag genomen. Verdere details over de zaak, zoals hoe het account werd gecompromitteerd, worden niet gegeven.

Wel geeft politie het advies om wachtwoorden, pincodes en DigiD met niemand te delen. "Als u vermoedt dat iemand anders een wachtwoord kan weten, verander het dan, ook als u deze persoon vertrouwt. Relaties kunnen veranderen. In conflictsituaties kunnen mensen rare dingen doen, ook met uw inloggegevens."

Reacties (6)
04-09-2019, 12:56 door Anoniem
Dit heb ik ook al eens meegemaakt, pure computervredebreuk! Heb er nooit aangifte voor gedaan, omdat ik toen niet besefte dat ze een ernstige fout hebben begaan en dat het een bende criminelen waren. Ondertussen jaren geleden en heb er verder geen last meer van gehad. Volgende keer doe ik meteen aangifte!
04-09-2019, 13:50 door Anoniem
Bizar. Uiteraard zou je nooit op iemands account moeten "inbreken" dat is simpelweg niet netjes. In dit geval lijkt het me dat de verdachte de wachtwoorden kende dus dan is het geen inbraak.

Schokkend is dat de politie, die nooit tijd heeft voor aangifte van fietsen diefstal, oplichting, mishandeling en andere zaken, blijkbaar wel tijd heeft voor dit soort kattekwaad. Uit niets blijkt dat de verdachte heeft gefraudeerd of andere schade heeft veroorzaakt.

Toch vind het OM en het politieteam dat er reden is om allerlei informatie op te vragen, zoals bij de desbetreffende sociaal media bedrijven te vorderen * (want er is een misdrijf gepleegd, NOT) dat ze de inlog historie en ip adressen overhandigen, vervolgens gaan ze alle internet providers aanschrijven om te achterhalen weer op basis van een vordering (gebaseerd op het vermoeden dat er een misdrijf is gepleegd) de persoonsgegevens te achterhalen van de verdachten. Vervolgens heeft de politie een inval gedaan, wat behoorlijke reputatieschade oplevert (ook al ben je mogelijk onschuldig), zeker wanneer de hele buurt ziet dat het arrestatie team dat met veel machtsvertoon binnenvalt ook nog eens allerlei computers in beslag neemt. Wanneer je zoiets ziet dan denk je aan terrorrisme en fouteporno of iets anders extreems gevaarlijk en extreem crimineel.

Maar nee hoor dergelijke inzet is bij ons OM en ons justitieel apparaat al proportioneel in de strijd tegen huis-tuin-en-keuken kattekwaad. Waanzin.

Ook ziekelijk gedrag van de wraakzuchtige expartner, dergelijk gedrag doet mij vermoede dat dit voor bedacht is, dat ze haar wachtwoord lekte om hem te pakken te krijgen. De politie leent zich hier vandaag de dag dus ook al voor. Partner pesterijtjes. Vraag me af hoe het was verlopen wanneer de verdachte een vrouw was geweest. Dan had de politie waarschijnlijk niet "ingegrepen" sexistisch als ze is dankzij haar etnische / sexistische profilerings & vervolgingsdrang.

We kunnen dus concluderen dat de politie bevoegdheden misbruikt, extreem gevoelige spionage achtige bevoegheden die zogenaamd nodig waren in de strijd tegen terrrorisme worden doodleuk ingezet tegen onbenullige kattekwaad achtige prive zaken.

We gaan meemaken wat de ondergrens is voor inzet van spionage bevoegdheden door ons onbetrouwbare geheimzinnige justitie apparaat. Het apparaat dat al jaren lang onderzoeksconclusies herschrijft zodat het past binben de vvd boefjes politieke sprookjes.

De verdachte begaat (mogelijk) een stomme fout, vervolgens komt de gestapopo in actie als ware het een pedo priester (ohhnee, toen grepen ze jaren lang niet in en deed uit eindelijk de kerk zelf het onderzoek en bleef alles netjes verborgen achter een muur van geheimzinnigheid, waardoor de slachtoffers nog een keer misbruikt werden) ....

Deze verdachte wordt vervolgens zelf slachtoffer van onze zieke politie staat die zijn mogelijke foutje vrolijk inzet op een schaal die 17.000.000 keer groter is naar dan zogenaamd in de naam van rechtvaardigheid en in naam van de wet etc. Larriekoek

Dat een ieder weet dat wanneer je te laat komt op je werk of zo of je hebt een lekke band, wat dan ook dat de popo dan al graag al hun bevoegdheden inzet om alles te weten te komen.
Of te wel we leven in een gevangenis waar psychotische criminelen agentje mogen spelen.

Mijn inziens in ons justitie apparaat een verzameling bedorven, corrupte, incompetente, achtelijke schijnheilige, achterdochtige, criminele klootzakken.

Bedank nederlandse vvd, cda, pvda, d66 stemmers voor een klimaat waarin dergelijk crininelen dit mogelijk konden maken.
04-09-2019, 14:22 door Anoniem
Proficiat! Goed gedaan.
05-09-2019, 00:17 door Anoniem
Door Anoniem:

Mijn inziens in ons justitie apparaat een verzameling bedorven, corrupte, incompetente, achtelijke schijnheilige, achterdochtige, criminele klootzakken.

Totaal doorgeslagen. Houd die cauchemars a.u.b. bij je in de slaapkamer. Niemand is gebaat bij zulke totaal over de top getilde 'kwalificaties'. Er is zonder deze grove beledigingen al meer dan genoeg spanning in de Nederlandse maatschappij die binnen enkele jaren gaat uitmonden in totale anarchie als we niet leren meer respect voor elkaar te tonen, ook - neen - vooral als we het niet helemaal eens zijn met wat er allemaal om ons heen gebeurt.
05-09-2019, 09:02 door Anoniem
Door Anoniem: Bizar. Uiteraard zou je nooit op iemands account moeten "inbreken" dat is simpelweg niet netjes. In dit geval lijkt het me dat de verdachte de wachtwoorden kende dus dan is het geen inbraak.

......

Bedank nederlandse vvd, cda, pvda, d66 stemmers voor een klimaat waarin dergelijk crininelen dit mogelijk konden maken.

Sla je niet heel erg door? Héél heel heel erg?

En zelfs als een partner haar wachtwoord aan zijn/haar partner geeft dan mag deze het niet gebruiken volgens de wet.

Idem met een echte huissleutel die worst afgegeven bij de buren voor noodgevallen. Of voor de plantjes.
In de wet bevindt zich een artikel over gebruik van een "valse sleutel". Dat kan echter heel goed ook een echte sleutel zijn die valselijk gebruikt wordt.
06-09-2019, 07:39 door Anoniem
Wel een naar idee dat justitie dus bijzondere bevoegdheden, die sowieso twijfelachtig waren qua legitimiteit, in zet voor zeer onbelangrijke kleine kattekwaad-achtige zaken.

Dacht dat er een noodzaak was voor proportionaliteit, maar blijkbaar heb ik me vergist in het fatsoen van onze regering (die de pensioenen van normale hardwerkende burgers binnenkort weer verlagen, terwijl ze de panama fraudeurs dan wel belastingontduikende ontwijkers net zo ongemoeid laten als de criminele libor-fraude banken en bankiers).

Achterliggende boodschap van onze regering:
- Burgers moeten 24/7 met de billen bloot, terwijl de overheid aan de andere kant alle info altijd geheim houdt en politiek en amtelijk gezien alleen nog maar de slager zijn eigen vlees mag keuren (ergo geen objectief toezicht)
- Arme / normale burgers & werkenden mogen stikken, terwijl rijke stinkerds, bankiers en beursfonden altijd mogen schikken (en dus altijd overal ongestraft mee weg komen).

Onze samenleving gaat niet ten onder aan spanningen en beledigingen, de op sensatie beluste media (kijkcijfer geil en uber commercieel en immoreel) bespeelt het volk om het zand in de ogen te strooien en ze af te leiden van misstanden, het groeiende onrecht en ongelijkheid.

Is het niet tijd dat iedereen zich aan onze grondwet houdt? Dat iedereen zich gaat housen aan wet en regelgeving en ook aan het VN mensenrechtenverdrag. En dat onze overheid, onze politici, ambtenaren en agenten zich daar ook een aan gaan houden!??

En dat wanneer politicus, een te ambtieus ambtenaar, bestuurder, OM of justitie of aivd medewerker zich niet kan vinden, dan wel wil houden aan onze grondwet en aan het mensenrechtenverdrag, dat die persoon dan onslagen wordt en nooit meer mag werken bij een overheids, politieke of oublieke functie!!!!

Of willen we graag steeds verder afglijden tot een elitaire openlucht surveillance gevangenis, puur uit angst en paranoia? Willen we dan echt zo graag bloeden een dictatorial kwaadaardig regime?


Pffff
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.