image

Twitter schakelt tweeten via sms tijdelijk uit wegens security

donderdag 5 september 2019, 10:50 door Redactie, 0 reacties

Twitter heeft besloten om de functie die het mogelijk maakt om tweets via sms te versturen tijdelijk uit te schakelen. Aanleiding is recent misbruik van de functie. Vorige week wisten aanvallers via sim-swapping toegang tot het telefoonnummer van Twitter-directeur Jack Dorsey te krijgen en gebruikten vervolgens de sms-functie om allerlei beledigende tweets te versturen.

Twittergebruikers die hun mobiele telefoon aan hun account hebben toegevoegd kunnen via sms tweets versturen. Aanvallers slaagden erin om de telecomprovider van Dorsey te misleiden om het mobiele nummer van de Twitter-ceo naar hun simkaart over te zetten. Nadat ze de controle over het telefoonnummer hadden gekregen werden de beledigende tweets verstuurd, zo liet Twitter in een verklaring weten.

Nu meldt de microbloggingdienst dat het twitteren via sms tijdelijk is uitgeschakeld om de accounts van gebruikers te beschermen. "We nemen deze maatregel vanwege kwetsbaarheden die door telecomproviders moeten worden opgelost en onze afhankelijkheid van een gekoppeld telefoonnummer voor tweefactorauthenticatie", aldus Twitter. De feature wordt binnenkort weer ingeschakeld in markten die voor betrouwbare communicatie van sms afhankelijk zijn. Tegelijkertijd wordt er aan een langetermijnstrategie voor de feature gewerkt.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.