image

ProtonMail gaat Android-apps via alternatieve stores aanbieden

vrijdag 6 september 2019, 10:28 door Redactie, 10 reacties

E-mailprovider ProtonMail is van plan om de Android-apps die het nu alleen via de Google Play Store aanbiedt ook via alternatieve appstores aan te gaan bieden. Dit moet gebruikers meer keuze en privacy bieden, zo laat het bedrijf in een aankondiging weten.

Volgens ProtonMail is het wel gedwongen om via de Google Play Store te opereren, aangezien Android van Google is en de Play Store de standaard appstore op Androidtoestellen is. "Het is de enige optie om het grootste deel van de Androidgebruikers te bereiken. Een soortgelijke situatie doet zich voor met de Apple App Store, wat een ander voorbeeld van een distributiemonopolie is. App-ontwikkelaars, waaronder ProtonMail, moeten zich eerst op deze twee distributiekanalen richten om het grootste aantal mensen te bereiken", zo stelt de e-mailprovider.

Het bedrijf wil echter ook andere distributiekanalen ondersteunen, zodat gebruikers naar eigen zeggen meer keuze hebben en het in de bedrijfsvisie van een "toegankelijke privacy" past. Zo zijn Androidgebruikers die via de Play Store downloaden verplicht om een Google-account te gebruiken. Het eerste alternatieve kanaal waarop de Android-apps van ProtonMail te vinden zullen zijn is F-Droid.

Dit is één van de populairste alternatieven voor de Play Store waar gebruikers zonder een account apps kunnen downloaden. Vorig jaar werd F-Droid nog door onderzoekers van Yale aangeraden. Naast F-Droid kijkt ProtonMail ook naar de Samsung Galaxy Store, Amazon App store en Huawei AppGallery.

Wanneer de apps op deze alternatieve stores zullen verschijnen zal ProtonMail met aanvullende informatie komen. In het verleden zijn er incidenten met nagemaakte Proton-apps geweest die via andere distributieplatformen werden aangeboden. Gebruikers moeten dan ook alert zijn, aldus de e-mailprovider.

Reacties (10)
06-09-2019, 10:36 door Anoniem
Goede zaak!!
06-09-2019, 11:52 door Anoniem
laat protonmail en google gebruikt ze ook nou maar eerst een wat doen aan die rootsertificaten van QouVadis of wel darkmmater
puur spyware. dit kan je nakijkenop je google accountja helaas op google
tip....
06-09-2019, 13:34 door Anoniem
In feite zouden alle producenten van security en privacy tools de Google Playstore moeten mijden. Voor IOS wordt dat een beetje erg ingewikkeld want losse apps kunnen alleen geïnstalleerd worden als de telefoon gejailbreakt is. Of er moeten ook alternatieve app stores zijn voor IOS?
06-09-2019, 14:05 door Anoniem
Door Anoniem: laat protonmail en google gebruikt ze ook nou maar eerst een wat doen aan die rootsertificaten van QouVadis of wel darkmmater
puur spyware. dit kan je nakijkenop je google accountja helaas op google
tip....

Heb je wel eens van interpunctie en spelling gehoord? Dat maakt je bericht wellicht wat begrijpelijker.
06-09-2019, 14:20 door Anoniem
Door Anoniem: laat protonmail en google gebruikt ze ook nou maar eerst een wat doen aan die rootsertificaten van QouVadis of wel darkmmater
puur spyware. dit kan je nakijkenop je google accountja helaas op google
tip....
En nu in begrijpbaar Nederlands?
06-09-2019, 14:53 door Anoniem
De veiligheid die de grote app stores bieden (en zeker die van Google) betaal je volgens mij met je privacy.
Doe mij maar een .apk (apkpure) appie.
De kans is misschien ietsje groter dat er wat mis mee is, maar gezien de reputatie van apkpure is die kans minimaal.

Ho wacht, ze zijn al beschikbaar:
https://apkpure.com/protonmail-encrypted-email/ch.protonmail.android
https://apkpure.com/protonvpn-%E2%80%93-advanced-online-security-for-everyone/com.protonvpn.android
06-09-2019, 15:28 door Anoniem
Door Anoniem: In feite zouden alle producenten van security en privacy tools de Google Playstore moeten mijden. Voor IOS wordt dat een beetje erg ingewikkeld want losse apps kunnen alleen geïnstalleerd worden als de telefoon gejailbreakt is. Of er moeten ook alternatieve app stores zijn voor IOS?
Tja, waarom? Moet sukkel X die niet beter weet dan de standaard App store maar geen beveiliging kunnen installeren?
Ik snap trouwens ook niet dat Google door de EU wordt beboet omdat er slechts 1 store is, terwijl je keurig andere stores kunt toevoegen. Apple gaat hierin helemaal vrijuit, want dat is de echte monopolist in deze!
06-09-2019, 16:01 door Anoniem
F-Droid blijft helaas ook op de achtergrond actief en deelt ook dan nog data. Waarom niet de mogelijkheid tot echt afsluiten?
Voor mij de reden dat ik het weer gewist heb. Voordeel dat dat dan weer wel gaat, hoef ik met de play store niet te proberen.
25-09-2019, 10:32 door alaha1125
Download apps for Android: https://modandroidapk.com
30-01-2020, 14:26 door akkine - Bijgewerkt: 30-01-2020, 14:27
[Verwijderd door moderator]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.