image

Telegram verhelpt probleem met verwijderen van afbeeldingen

dinsdag 10 september 2019, 09:41 door Redactie, 2 reacties

Telegram heeft een nieuwe versie van de chat-app uitgebracht wegens een probleem waardoor verstuurde afbeeldingen die gebruikers verwijderden niet echt werden verwijderd. De chat-app biedt gebruikers de mogelijkheid om berichten die ze versturen bij henzelf en de ontvanger te verwijderen, bijvoorbeeld als het bericht naar de verkeerde gebruiker werd gestuurd of voor andere redenen.

In het geval de gebruiker een bericht met een afbeelding verwijderde bleek dat die alleen in het chatvenster werd verwijderd. De afbeelding in kwestie was nog steeds op het toestel van de afzender en ontvanger te vinden. Onderzoeker Dhiraj Mishra ontdekte het probleem in de Androidversie van de chat-app, maar vermoedt dat Telegram voor iOS en Windows ook kwetsbaar zijn.

De onderzoeker waarschuwde Telegram dat het probleem in Telegram 5.11 heeft verholpen. Mishra kreeg voor zijn melding een beloning van 2500 euro. Hij merkt op dat het gebruik van de feature "New Secret Chat" een alternatieve oplossing is, aangezien er dan geen sporen achterblijven. In onderstaande video demonstreert de onderzoeker het probleem.

Image

Reacties (2)
10-09-2019, 10:20 door johanw - Bijgewerkt: 10-09-2019, 10:21
Heel irritant, mensen die op mijn toestel iets kunnen verwijderen. Gelukkig zijn er tools om zoiets tegen te gaan zoals WhatsRemoved (dat o.a. voor WhatsApp en Telegram werkt). Het zwakke punt zijn de notificaties die onderschept kunnen worden. En media kan direct vanuit de applicatie directories gecopieerd worden die bij WhatsApp en Telegram voor elke app leesbaar zijn, ook zonder root.
10-09-2019, 21:02 door Anoniem
Blijft een zeer fijne en vernuftige app. De mogelijkheid van 'bewaarde berichten' gebruik ik veel voor noties, herinneringen (nu ook in de toekomst plannen mogelijk) en bestanden uitwisselen.

Jammer dat mijn omgeving terughoudend is in het gebruik hiervan. Binnenkort stopt mijn Whatsapp gebruik wel, wanneer ze daar besluiten om nog enkel hun eigen 'facebook server' te gebruiken. Nu al kan het soms lang duren voordat je berichten binnenkrijgt en verzendt wanneer je die server blokt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.