image

ProtonVPN waarschuwt voor toename van nep-apps

vrijdag 20 september 2019, 10:07 door Redactie, 1 reacties

Vpn-provider ProtonVPN waarschuwt voor een toename van nep-apps die zich als de app van het bedrijf voordoen. "Recentelijk hebben we een toename gezien van het aantal valse ProtonVPN-apps", aldus de vpn-provider. Via de apps wordt geprobeerd om smartphones met malware te infecteren.

Gebruikers krijgen dan ook het advies om geen apps via onofficiële bronnen te downloaden. Op dit moment worden de apps van ProtonVPN alleen via de Apple App Store, Google Play Store en de ProtonVPN-website aangeboden. Het bedrijf stelt dat er ook goedaardige kopieën van de apps op het internet zijn te vinden, maar dat de kwaliteit daarvan niet te garanderen is.

"Voor Androidgebruikers zijn nep-apps het grootste risico, maar ook gebruikers op macOS en Windows moeten voorzichtig zijn. Download alleen apps van een betrouwbare bron en download nooit apps direct via links die op social media worden gedeeld", aldus Richie Koch van ProtonVPN. Wie een nep-app heeft gedownload krijgt het advies die direct te verwijderen en het wachtwoord van de vpn-dienst te wijzigen.

"Het downloaden van een nep-app is één van de snelste manieren om je toestel te compromitteren. Helaas is slechts één zwakke schakel voldoende om je data in gevaar te brengen. Om je data privé te houden moet je altijd waakzaam blijven", besluit Koch. De waarschuwing van ProtonVPN volgt op de aankondiging van ProtonMail dat het de eigen apps via alternatieve appstores gaat aanbieden.

Reacties (1)
20-09-2019, 20:29 door Anoniem
laat protonmail nou eerst maar eens naar de rootsertificaten van QouVadis kijken deze zijn gevaarlijk i.v.m
puur spyware darkmatter weet u nog??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.