image

600 scholen en overheden VS dit jaar getroffen door ransomware

woensdag 2 oktober 2019, 11:29 door Redactie, 2 reacties

Dit jaar zijn in de Verenigde Staten al meer dan 600 scholen, lokale overheden en zorginstellingen door ransomware getroffen, zo stelt securitybedrijf Emsisoft. Het bedrijf becijferde dat in de eerste negen maanden van dit jaar tenminste 621 overheidsinstellingen, zorgverleners, schooldistricten en universiteiten met ransomware te maken kregen.

De ransomware-infecties zorgden ervoor dat ziekenhuizen operaties annuleerden, gemeentelijke dienstverlening werd ontregeld en scholen hun deuren sloten. Naast honderdduizenden dollars losgeld dat sommige organisaties betaalden zorgden de besmettingen ook voor miljoenen dollars aan herstelkosten.

Er waren zeker 62 incidenten met schooldistricten en andere onderwijsinstellingen, waar meer dan duizend scholen en universiteiten door werden gedupeerd. Volgens Emsisoft waren er in de eerste negen maanden 491 ransomware-aanvallen op zorgverleners zoals ziekenhuizen en medische instellingen.

Het securitybedrijf ziet een toename van aanvallen via managed service providers (MSP's), die vaak voor steden de it verzorgen. De meestgebruikte methode om ransomware te verspreiden blijft het gebruik van e-mailbijlagen en het Remote Desktopprotocol (RDP). Aanvallers kunnen via bruteforce-aanvallen, ongepatchte systemen of zwakke wachtwoorden via RDP op een systeem inloggen en daarvandaan de ransomware binnen een organisatie verspreiden.

Reacties (2)
02-10-2019, 14:33 door Bitje-scheef
Gelukkig krijgt dit binnenkort de volledige aandacht...
03-10-2019, 09:30 door Anoniem
zolang de verzekering gewoon maar blijft betalen zal dit aantal alleen nog maar toenemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.