image

Ziekenhuizen VS weren nieuwe patiënten wegens ransomware

woensdag 2 oktober 2019, 13:58 door Redactie, 0 reacties

Drie Amerikaanse ziekenhuizen nemen wegens een ransomware-infectie geen nieuwe patiënten meer aan. Alleen patiënten die in kritieke toestand verkeren worden nog toegelaten. Het gaat om het DCH Regional Medical Center, Northport Medical Center en Fayette Medical Center in de Amerikaanse staat Alabama.

De infectie deed zich gisteren voor en zorgde ervoor dat belangrijke systemen op het moment niet toegankelijk zijn. Patiënten die afspraken voor een operatie hebben wordt geadviseerd om eerst te bellen. Tevens hebben ambulances de instructie gekregen om wanneer mogelijk patiënten naar andere ziekenhuizen te brengen. Ook patiënten die naar de spoedeisende hulp van de drie ziekenhuizen komen kunnen naar een ander hospitaal worden overgebracht zodra ze stabiel zijn.

Verdere details over de ransomware en hoe de infectie zich kon voordoen zijn niet gegeven. Het is ook onduidelijk wanneer de systemen weer zijn hersteld. De ziekenhuizen adviseren patiënten via de eigen website, Facebook en Twitter over de laatste gang van zaken.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.