image

36ste editie hackersconferentie CCC aangekondigd

vrijdag 4 oktober 2019, 16:27 door Redactie, 0 reacties

De Duitse Chaos Computer Club, één van de oudste hackerclubs die nog actief is, organiseert dit jaar voor de 36ste keer het Chaos Communication Congress, één van de grootste conferenties voor hackers in de wereld. De organisatie verwacht 17.000 hackers, kunstenaars en onderzoekers in de Leipziger Messe te mogen verwelkomen.

Tijdens de vierdaagse conferentie staan zo'n 120 lezingen gepland. Het thema is dit jaar "Resource exhaustion". Dit slaat zowel op een aanval op computersystemen als het verbruik van grondstoffen. Twee jaar geleden stond de conferentie nog een dag in het teken van klimaatverandering. Dit jaar wordt onder andere gekeken hoe het gebruik van beschikbare grondstoffen is te beperken.

Er zijn in totaal vijf verschillende zalen met vijf verschillende onderwerpen: kunst en cultuur, ethiek, politiek en maatschappij, hardware, wetenschap en security. De organisatie zoekt zowel nog mensen die een lezing willen geven als vrijwilligers. Tot 26 oktober is het mogelijk om een voorstel voor een lezing in te sturen. De kosten voor een kaartje zijn nog niet bekendgemaakt. Vorig jaar kostte een toegangskaartje 145 euro.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.