image

Malware infecteert kassa's Amerikaanse restaurantketens

maandag 7 oktober 2019, 14:23 door Redactie, 2 reacties

Drie Amerikaanse restaurantketens en een supermarktketen hebben klanten gewaarschuwd dat hun kassasystemen besmet zijn geraakt met malware die ontwikkeld is om creditcardgegevens te stelen. Het gaat om Moe's Southwest Grill, McAlister's Deli, Schlotzsky's en Hy-Vee.

De ketens maakten in augustus al kort melding van een beveiligingsincident, maar hebben nu meer details gedeeld. Bij supermarktketen Hy-Vee vond de eerste infectie van de kassasystemen al op 9 november 2018 plaats en ging door tot 29 juli van dit jaar. De malware op de kassa's zocht naar naam van de creditcardhouder, kaartnummer, verloopdatum en interne verificatiecode.

Bij restaurantketens Moe's Southwest Grill, McAlister's Deli, Schlotzsky's, die allemaal eigendom van Focus Brands zijn, was de malware actief van 11 april tot 22 juli dit jaar. Hoeveel klanten zijn getroffen en hoe de infecties zich konden voordoen laten de ketens niet weten. De restaurantketens hebben bij elkaar zo'n 1500 locaties, waarvan er honderden zijn getroffen, terwijl Hy-Vee meer dan 240 supermarkten heeft.

Reacties (2)
07-10-2019, 22:17 door Anoniem
Hoe kan nou het land waar TCP/IP notabene bijna is uitgevonden zo vaak het slachtoffer zijn van wat ze zelf hebben uitgevonden?
08-10-2019, 14:34 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe kan nou het land waar TCP/IP notabene bijna is uitgevonden zo vaak het slachtoffer zijn van wat ze zelf hebben uitgevonden?
Omdat vaak,domme, gebruikers ergens intrappen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.